Med.Over.Net

Motnje hranjenja

Hočem da se preneha, kakšni nasveti?

Default avatar

patty96

Pozdravljeni,
stara sem 19 let, 160cm in 47kg, in še dokonučujem SŠ, živim skupaj s fantom zaradi preteklih težav doma. In sama se že 5 let spopadam s motnjo hranjenja. Sem obsedena s preštevanjem kalorij, čez dan jem sadje, drugega ne morem oz. nočem, fant ve za moje težave in mi stoji ob strani ampak vem, da dolgo več ne bo, če ne bom prenehala s tem vem,da si sama delam težave tam kjer jih ni, ampak enostavno si ne morem pomagati, ko ga ni doma jokam, in hočem, da se preneha,in hočem živeti normalno. Je tudi čas ko sem se sprejela takšna ko sem, (imam podedovane močne noge- sama sem si jih še bolj ojačala z mišicami in mam bolj fuzbalrske noge, kaj grdo zgleda).
Težave so se začele pojavlati, ko sem bila doma, nonstop smo se kregali, ker me na nek način niso imeli za njihovo, zelo slab odnos z "mamo" za katero sem bila K**** in nikoli človek,oče pa je veliko pil zato sta se tudi razšla. Zato sem se vedno počutila manjvredno, in vedno sem oz postavljam druge na prvo mestu, ker jim želim najboljše.
No skratka, kot otrok sem bila ne bi rekla debela, ampak imela sem nekaj čez 60kg(zato so se mi tudi pretirano delali norca, bila sem se vse samo človek ne in sem se res mogla potrudit, da sem mela ob sebi osebo -prijatelja, ki je vedel za moje težave, kmalu sem ugotovila, da edina oseba ki mi lahko pomaga sem jaz sama,saj se noben ni zanimal zato) , kaj so karkmalu ugotovili, da imam povečano ščitnico, in ko sem se pozdravla sem shujšala, čez dan sem jedla samo jabolke(nenamerno), in ljudje so mi govorli, kak lepo sem shujšala, da zgledam mnogo boljše, in takrat sem začela gledati na sebe, kaj pojem, "odkrila"sem kalorije, ki se jih še danes držim kot pribito (kaj pojem more takoj vun, če ne se režem).
Počutim se grozno in vem, da se mnogim ne bo zdelo tako hudo.
Ampak prevečkrat sem že oblubila,da bom prenehala s tem, znova in tznova sebe kaznujem z bruhanjem, z rezanjem, res se že počutim nemočno, in ne morem več, želim da se to končna, želim okrevati s tega stanja in živet na nek način normalno, se ne ozirati na druge,kaj si mislijo o meni, nehat razmišljati koliko sem pojedla/kaj še lahko pojem.
moj jedilnik čez teden :
zajtrk: kos toasta
- ples ( wii dance )
kosilo: sadje (jabka,banana,grozd-karkoli mam)
-vsak dan naredim nekaj vaj za noge
večerja- kos toasta
vem da ni zdravo in si škudujem sebi, ampak res bi potrebovala nasvete, kam se lahko obrnem, na koga, kak se naj ne oziram na to.
Sama se opravičujem, za kakšne tiskarske napake, ampak sem težko napisala tole.
Hvala za prijazne nasvete.
Default avatar

Ana Z.

Draga Patty,
upam, da si že poiskala pomoč (ne vem, kako se je tole pismo skrilo med odgovorjene), sicer pa ti za kak konkreten nasvet z naslovi oz. imeni lahko pomagam, če še potrebuješ, če nam zaupaš, iz katerega kraja oz. regije si?
S pozdravi,
Ana Ziherl