Med.Over.Net

Motnje hranjenja

Motnja hranjenja?

Default avatar

LeaMM

Pozdravljeni, imam težavo, ki je ne znam poimenovati. Že celo življenje sem zelo suha, v zadnjih letih pa postajam vse bolj podhranjena. Zelo težko karkoli pojem, sem tudi zelo izbirčna. Če jem doma z družino in se dobro počutim, lahko pojem kosilo v celoti. Če pa sem pod stresom zatadi študija ali česarkoli, ne morem narediti niti grižljaja, saj me takoj sili na bruhanje. Tudi ko jem pred ljudmi, ki mi niso zelo blizu, me sili na bruhanje in zelo težko kaj spravim vase. Da bi pridobila več apetita, so mi v lekarni predlagali jemanje b complex tablet. Jemala sem jih dva meseca, vendar ni bilo učinka. Prijatelji so mi predlagali konopljo, kar sem tudi poskusila in kar mi je edino resnično pomagalo, dobila sem neverjeten apetit in bilo mi je praktično vseeno, kje in s kom jem. Vendar sem tudi to opustila, ker nočem postati odvisna, zaradi konoplje sem postala zelo lena in nemotivirana. Zanima me, kako si lahko pomagam, saj je biti suh v današnjem času neverjetno težko. Ljudje brez kakršnega koli zadržka pograjajo presuho postavo. Ne vem zakaj mislijo, da nas to ne prizadene. Žalitve poslušam skoraj vsak dan, zato nujno rabim spremembo. Hvala za odgovor.
Default avatar

Vzhodniblok

Majhna skrivnost,jej banane(dobro zrele),bel riz(lahko zmiksan z mlekom in kakavom),bel kruh,krompir....te zadeve te delajo zelo lacno....OH-ji z visokim GI...tako bos vedno lacna in bos vedno nekaj grizla....samo pa ima ta "dieta" tudi slabosti holesterol,zamasti te...za kratek cas ne bi smelo biti kakih tezav...kupi kaksen gainer v sportni trgovino so okusni in kaloricni...meni osebno so suhe zenske zelo vsec,nekako "zenstvene" so mi,take nezne izgledajo...po vsakem obroku se pest oresckov pa bos hitro v suficitu...
Default avatar

Ana Z.

Draga Lea,
premalo podatkov imam, da bi lahko rekla kaj več, tako da bi te usmerila, da prvo odideš k zdravniku, da izključi morebitne telesne zdravstvene zaplete.
me pa skrbi, da je lahko nekaj v smeri motnje prehranjevanja, ker praviš, da ko si pod stresom, ne moreš jesti, ti je slabo. to kaže na neko povezavo med tvojim počutjem in hranjenjem.

torej, prvo zdravnik, ki te bo verjetno poslal še na kake preiskave, sicer pa pojdi nekam na pogovor osebno, lahko do nas na Svetovalni svet, Muzo, ali psihologa/psishiatra/svetovalca v svojem kraju - poglej na spletu.
S pozdravi,
Ana Ziherl