Med.Over.Net

Motnje hranjenja

Odgovarjajo: Ana Ziherl, dipl. soc. del.

O različnih vrstah motenj hranjenja: bulimija, anoreksija in prenajedanje. Za vse, ki ne najdejo izhoda iz problemov prehranjevanja, za svojce, prijatelje in bližnje. Svetuje Ana Ziherl, univ. dipl. soc. del., svetovalka za področje motenj hranjenja iz društva Svetovalni svet.

[email protected]
http://www.svetovalni-svet.si
FB: http://www.facebook.com/MotnjeHranjenja/?ref=hl.

Ana Ziherl , dipl. soc. del.

Ana Z.

strah pred pridobivanjem teze

Default avatar

zaskrbljena66668

zivjo.
torej imam turnerjev sindrom torej sem zelo nizke rasti s tem pa pride tudi prekomerna teza. Imam 145 cm ja vem grozno tezka sem pa 50 kg.
Zanima me le vase mnenje, meni se zdi da ta teden res pojem nekoliko prevev saj sem bila prej kar uspesna pri dietim Ne jem veliko ocvrtega in tega ampal ta teden sem se 2x prekrsila. Danes sem jedla recimo ribje palcke in pomfri, 2 jabolki tretino pombarja in 3 koscke domacice. Zelo me je strah da se. bom zopet zelooo zredila saj se mi je postava dokaj lepo izoblikovala ampak zadnje case se sekiram karkoli pojem prevec ali taksnega. Res me zanima le vase mnenje recimo za danasnji dan ce sem zauzila res ogromno prevec ne morem opisati straha da bi se zopet zredila.
Default avatar

Ana Z.

Pozdravljeni,
na vaše pismo, iz katerega veje (pre)velika zaskrbljenost nad količino zaužite hrane, ne morem samo odgovoriti, da sploh ni bilo nič preveč hrane. Saj vas s tem verjetno ne bom pomirila.
Moram dodati, da če se toliko mučite glede vsakega grižljaja, ob tem da teža ni tako ogromna, vi pa sploh niste pojedla nič gromozanskega, potem je tu verjetno še kak drug problem več, okoli preokupiranosti s hrano. Tako da bi vas napotila, da se posvetujete s kom v živo, na to temo. KAjti če se problem pojavlja pogosteje, gre lahko za motnjo hranjenja ali vsaj motnjo prehranjevanja, kjer nikakor ni dovolj nasvet (ali cela kopica teh) kako jesti in kakšne količine.
S pozdravi,
Ana Ziherl