Med.Over.Net

Motnje hranjenja

Odgovarjajo: Ana Ziherl, dipl. soc. del.

O različnih vrstah motenj hranjenja: bulimija, anoreksija in prenajedanje. Za vse, ki ne najdejo izhoda iz problemov prehranjevanja, za svojce, prijatelje in bližnje. Svetuje Ana Ziherl, univ. dipl. soc. del., svetovalka za področje motenj hranjenja iz društva Svetovalni svet.

[email protected]
http://www.svetovalni-svet.si
FB: http://www.facebook.com/MotnjeHranjenja/?ref=hl.

Ana Ziherl , dipl. soc. del.

Ana Z.

Morajo starši vedeti za mh?

Default avatar

anonimna:)

Pozdravljeni!
Že nekaj časa se ne prehranjujem "normalno". Moja teža je sicer povprečna, a imam dneve, ko ne jem skoraj nič in potem dneve ko pojem zelo veliko in to potem tudi namerno izbruham, saj me je strah da bi se zredila, če bi storila kako drugače. Odločila sem se poiskati pomoč, a imam eno vprašanje. Stara sem 16 let in bi si zelo zelo želela, da moji starši ne bi bili obveščeni o vsem, kar se dogaja. Ali je to sploh mogoče? Je psiholog dolžan obvestiti starše, ker še nisem polnoletna?
Default avatar

Ana Z.

Pozdravljena,
pri tvoji starosti ni nujno, da se o tem, da si prišla po pomoč, obvesti starše. Seveda pri nas, ko se toliko stara dekleta z motnjami hranjenja (ali fantje) vključijo v skupino ali svetovanje, delamo na tem,da bi dotična oseba sčasoma povedala staršem, a je odvisno od situacije in ni obvezno za nadaljevanje sodelovanja v smislu pomoči. Lahko se oglasiš k nam na Svetovalni svet, pa se pomenimo več. Sicer pa ti čestitam za odločitev, da si poiščeš pomoč in želim uspešno na poti okrevanja:).
S pozdravi,
Ana Ziherl