Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Katera potenca za samozdravljenje?

Default avatar

Dasy

Katero homeopatsko zdravilo pospesuje odpiranje plexus in srcne cakre?
(pomankljiv pretok pri obeh...)
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
v homeopatiji tako pri diagnozah zahodne medicine, kakor tudi pri diagnozah vzhodne medicine ne poznamo za diagnozo specifičnih zdravil, pač pa jih pride v poštev zelo veliko, izbiramo pa na podlagi individualnih simptomov in znakov, ki jih imajo pacienti. Zato priporočam obisk zdravnika homeopata, da vam določi pravo zdravilo, ki bo odprlo vaše čakre.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

Dasy

Zahvaljujem se za Vas odgovor,

v bistvu me zanima a se v Sloveniji sploh da dobit malo bolj mocnejsa homeopatska zdravila, npr
Medorrhionum c200, ki zlo dobr pomaga pri limfendemu, al pa lachesis c 200, da ti takoj pomaga pri prvi tabletki, itd itd....

V lekarnah ponujajo neke totalno preblage zadeve npr 15 centilov... Sej ni cudn, da pol nc ne pomaga...

Na kaksen nacin lahko dobis normalno mocna zdravila?
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
trenutno je v Sloveniji registriranih 63 različnih homoepatskih zdravil do potence c200. Tako da bi se višje potence teoretično morale dobiti, v praksi jih v lekarnah žal pogosto nimajo.
Kakorkoli, kadar je zdravilo dobro izbrano oz pravilno indicirano, deluje tudi v nižjih potencah. C12 je za laika popolnoma dobra potenca. Če ne deluje, potem je narobno izbrano. Glede na vaš način razmišljanja, ki je analogen šolski paradigmi, to je eno zdravilo za diagnozo, vzrok za nedelovanje zdravila ni v potenci, ampak v izbiri samega zdravila. Če pri nepravi izbiri posegamo po višjih potencah, lahko motnjo potisnemo, supresiramo, in tako naredimo celo škodo organizmu.
Svetujam vam, da se dobro poglobite v homeopatsko paradigmo in filozofijo, ko boste to osvojili, lahko izbirate tudi višje potence. Če pa boste ostali na nivoju predpisovanja po preskušenih indikacijah, raje ostanite pri nižjih potencah do D/C 12, bo bolj varno za vas in vaše "paciente".
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

Dasy

Zal me niste prepricali da 15 centilov katrerekoli homeopatskega zdravila deluje takoj- avtomaticno... Raje vzamem eno tabletko na mesec kot 2 na dan cel mesec... :) Ker vem da lahko deluje takoj in veliko bolj pomaga... Vsaj meni ;) Aja, pa se veliko ceneje te pride ;)
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
ni potrebno, da se razburjava. Če vam dosedanje znanje homeopatije služi, se ga držite, lahko pa ga tudi nadgradite s kakšno literaturo iz zbirk klasičnih homeopatskih del ali prisluhnete izkušnji profesionalca. Popolnoma vaša izbira.
Se pa seveda strinjam z vami v tem, da pravilno izbrano homoepatsko zdravilo v višji potenci prime hitreje, deluje globlje in s tem dolgotrajneje in povzroči manj težav na začetku zdravljenja ("začetno poslabšanje"). To je tudi razlog, da so se v homeopatiji visoke potence uveljavile in se jih še vedno radi držimo kljub norčevanju skeptikov, da prodajamo razredčeno vodo.
A za konec se je morda dobro spet vprašati tisto zoprno vprašanje, kako gotov sem lahko, da se izbral pravo zdravilo?
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

V1la

Pozdravljeni,

mene pa na splošno zanimajo potence v homeopatiji. Vi govorite o nizkih C potencah (6, 12...) Kje pa so Q oz LM potence? Ali so to še nižje potence od C? Nekje sem prebrala, da naj bi bile Q potence primerne za samozdravljenje, ker ni tako delikatno, če ne zadenemo točnega zdravila, spet drugje sem prebrala, da s Q potencami naj bi operirali samo dobro izkušeni homeopati, da za samozdravljenje naj bi bila primerna potenca C30.

Hvala in lep pozdrav,
Monika
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,
hvala za vprašanje.
Za odgovor na vprašanje, katera potenca je ustrezna, je potrebno kar nekaj izkušenj in znanja o homeopatiji. Preko neta vam žal tega na kratko ne morem pojasniti. Vidim, da vas homeopatija kot veda zanima, zato vam priporočam, da se prijavite v šolo homeopatije za laike pri dr. Joštu Klemencu, ki se začne konec oktobra. Tam boste dobili tudi odgovor na vaše vprašanje:
VSI, KI VAS ZANIMA VEČ O HOMEOPATIJI:
1.Kako in kdaj si lahko pomagamo tudi sami ?
2.Kdaj prositi za nasvet farmacevta, ki ima temeljna znanja iz homeopatije?
3.Kdaj je potrebno obiskati zdravnika homeopata?

Dr.med. Jošt Klemenc, zdravnik homeopat iz Centra za celostno zdravljenje, obvešča vse zainteresirane, da bo izvedel Šolo homeopatije, ki je namenjena laikom z nekaj homeopatskega predznanja ali brez njega. Šola je organizirana kot sklop 12 predavanj dvakrat mesečno z začetkom ob 19. uri v skupnem trajanju 28 šolskih ur. Naučili se bomo teoretične osnove varnega in učinkovitega homeopatskega samozdravljenja ter spoznali mnogo zdravil, uporabnih v homeopatski domači lekarni. Šola je bila izvedena doslej že trikrat in vselej so bili udeleženci izredno zadovoljni s pridobljenim znanjem. Več o Šoli na http://www.celostnozdravljenje.si/jost/ ... -ljubljana

Šola se začne konec meseca oktobra. Prisrčno vabljeni.

Vesna Gorjanc, dr.med., zdravnica homeopatinja
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc