Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Vse in še več o homeopatskih ANTIDOTIH

Default avatar

jklemenc

Ne vem, če preveč žge, bi lahko bilo, v manjših količinah pa najbrž ne. Nasvet torej je, po pameti.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

oka13

Spoštovani

Vprašal bi še nekaj v zvezi s kofeinom kot antidotom. Občasno zaradi utrujenosti (sploh med vožnjo, saj sem veliko v avtu) spijem Medexov pripravek GUARANE, ki vsebuje kofein in niacin - slika je dodana. Ali to vrsto kofeina lahko smatramo kot antidot? Prebral sem da zeleni čaj vendarle ni tako zelo sporen, kaj pa torej GUARANA.

Najlepša hvala...
Priponke
62940_IMAG1160.jpg (859.02 KiB)

62939_IMAG1159.jpg
0 (19.73 KiB)

Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
konkretnih izkušenj z antidotalnimi vplivi z guarano nimam, zato svetujem previdnost. Podobno kot pri pravem čaju. So ljudje, ki jim lahko zadeva antidotira zdravljenje in preden nismo gotovi v zdravilo, bi se je jaz na vašem mestu raje ogibal.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

TjašaB.

Pozdravljeni!

Sina, 5 let starega, trenutno s homeopatijo zdravimo virusnih bradavic. Ima ji več , na obrazu je največja.

Zdravnik homeopat mu je že pred dvema letoma uspešno pozdravil močen atopični dermatitis na obrazu... Pred tem smo bili 2x pri dermatologu, kortikosteroidno mazilo pomagalo 2 tedne, potem spet izbruhnilo. Drugič več nisem hotela tega nanašati na otroški obraz in se odločila za obisk homeopata. Homeopatsko zdravilo pa mu je v enem tednu pozdravilo in od takrat se več ni pojavilo. Zdravljenje je sicer trajalo še tri mesece.
Res vse pohvale homeopatiji!
Tudi v vrtcu so dobro sprejeli zdravljenje in lepo skrbijo, da ne pije kamiličnega in metinega čaja in vse sestavine pregledajo prej kot mu kaj ponudijo, ne upajo pa mu dati bele kave. Jaz sem mu sicer doma dala, saj ne vsebuje kofeina... ali sem naredila napako, se motim?
Torej zanima me, ali lahko uživa belo kavo iz cikorijevega korena in ječmena?
Default avatar

Miadora

Pozdravljeni,

predpisano mi je homeopatsko zdravljenje, ki bo trajalo 6 tednov. Zanima me ali lahko kot kavni nadomestek pijem pijačo Maca Coffe Mix, ki vsebuje sledeče: maca iz ekološke pridelave, kakav v prahu iz ekološke pridelave, kokos sladkor iz ekološke pridelave.

Hvala za vaš odgovor!

Lep pozdrav
Default avatar

ATN

Pozdravljeni,
dober mesec jemljem homeopatska zdravila. Izključila sem vse možne antidote in upala, da se mi bo telo navadilo na delovanje brez kave, pa se ni. Ker delam pisarniško delo in moram biti za računalnikom precej skoncentrirana, me zanima, katero sredstvo ni antidot? Zeleni čaj? Črni čaj? Matcha čaj? je še kakšno upanje, da dobim kak boost? :)
Že vnaprej hvala.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,
Dobro je, da v času zdravljenja s homeopatijo izključite antidote, ki ste jih našteli.
Vaše telo je bilo morda že odvisno od kofeina, zato zdaj potrebuje čas, da se prečisti.
Pri delu za računalnikom vam priporočam, da si vsako uro vzamete 5 minutni aktivni odmor med katerim prezračite prostor, globoko zadihate in ob tem naredite par vaj za sprostitev vratnih, hrbtnih in očesnih mišic, ter spijete kozarec vode, limonade ali naravnega sadnega soka.
Če je problem abstinenčne krize od kave zjutraj, pa bo jutranja telovadba, mlačen tuš in frotiranje najboljše naravno poživilo za telo in duha.
Utrujenost pri pisarniškem delu je lahko tudi posledica slabe telesne kondicije. Zato vam priporočam vsaj 3-krat tedensko po 1 uro zmerne aerobne vadbe (hoja, tek, kolesarjenje, plavanje…), ki vam ustreza in je primerna za vašo starost in konstitucijo.

Vse dobro in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si
Default avatar

19mala88

Pozdravljeni. Pred dvema dnevoma sem zacela piti homeopatska zdravila. Imam probleme s tem ker nevem kje se nahaja kafra. Brala sem naj bi bila tudi v rozmarinu,origanu.danes sem po nesreci jedla pico z origanom. Kaj moram narediti?
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,

se opravičujem za malce kasen odgovor.
Vaš strah, da bi origano ali rožmarin na pici nevtraliziral učinek homeopatskih zdravil je odveč. Izogibati pa se je treba kafri v čisti obliki, zelo močnim eteričnim oljem, meti, mentolu, kamilici in močnim poživilom v pravi kavi in črnem čaju.

Srečno in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si
Default avatar

Ninja nina

Pozdravljeni! Imam dve vprasanji:
1. Se lahko astma zdravi istocasno z inhalacijskimi kortikosteroidi in homeopatskimi zdravili?
2. Nevede sem hranila homeopatske kroglice v originalni embalazi v istem predalu kot robcke mocno odisavljene z vonjem kamilice. Sem lahko s tem unicila homeopatska zdravila?
Hvala in lp
Default avatar

mc123

Spostovani,
Zaradi tezav z prebavili obiskujem homeopata in jemljem predpisana zdravila. Vem da se moram kave, mete, kamilice popolnoma izogibati, zanima me ali enako velja tudi za uzivanje ognjičevega čaja? Prav tako bi poiskusila z jemanjem konopljinih probiotikov, ali bi le ti lahko iznicili ucinek homeopatskij tablet?
Lep pozdrav
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,

1. pri zdravljenju astme kot zdravnica homeopatinja pacienta vedno prosim, da na prvi pregled prinese tudi izvide pulmologa in da še naprej redno hodi na kontrolne preglede. S časom, ko homeopatska zdravila začnejo učinkoviti, se potreba po alopatskih zdravilih (inhalacijskih kortikosteroidih in bronhodilataorjih) postopoma zmanjšuje.

2. Kamilica je res lahko antidot. Ali so ti robčki odišavljeni z aromo kamilice izničili učinkovitost homeopataskega zdravila, pa žal ne vem in ne morem z gotovostjo potrditi. Vsekakor je pri zdravljenju s homeopatijo zelo pomembno, da uporabimo samo zdravila za katera smo lahko prepričani, da so izdelana po predpisani farmakopeji in pravilno hranjena.

Vse dobro in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc