Homeopatija

Kako najti dobrega homeopata.

Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
priporočam obisk osrednje Slovenije ali pa če se obrnete na kakšnega homeopata v Avstriji.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

Vita91

Spoštovani,

stara sem 25 let in nedavno (cca 5 meseci) sem dobila diagnozo povečane ščitnice oz. premalo delujoče, zdravnik mi je prepisal tablete Euthyrox 25 mikrogramov. V prvih 2 mesecih sem se
počutila odlično, imela sem več energije, telesna teža se je zmanjšala. V zadnjem mesecu pa mi je energija upadla, povečala utrujenost in telesna teža(kjub športni aktivnosti in majhnem vnosu kalorij). Zanima me, če se s homeopatijo da zdraviti ali blažiti simptome premalo delujoče ščitnice? In seveda če je, kako je z vzporednim jemanjem predpisanih zdravil?

Najlepša hvala za odgovor
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
pametno je, da ponovno obiščete zdravnika, ker lahko v začetku nekaj časa traja, preden se ugotovi optimalna doza nadomestnega ščitničnega hormona. Bržkone potrebujete višji odmerek.
Sicer se bolezen da tudi s homeopatijo zdraviti, imamo pa pri iskanju pravega zdravila precejšnje težave, saj je klinična slika zaradi konvencionalne terapije zabrisana, prav tako zaradi istega razloga ne moremo dobro ocenjevati efekta homeopatskih zdravil.
Glede sočasnega jemanja pa nikoli ne noben problem, saj homeopatska zdravila ne vplivajo na delovanje kemičnih zdravil.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

0_0

Pozdravljeni,

predvidevam da imam težave hormonske narave. Ginekolog je diagnosticiral policistične jajčnike, vendar se za terapijo s kontracepcijskimi tabletami nisem odločila. Opažam tudi težavo z izpadanjem las in pojavljanje aken. Že leta se izogibam uživanju sladkorja in načeloma skrbim za aktiven življenjski slog. Poleg tega se mi ponovno občasno po nogah pojavljajo srbeči izpuščaji, ki jih dermatolog ni znal opredeliti (pik, alergija?). Trpim tudi za bruksizmom in kroničnim vnetjem sluhovodov.

Zanima me, ali so opisane težave po vašem mnenju primerne za homeopatsko zdravljenje?
Default avatar

Vesna_Gorjanc

HOMEOPATIJA
Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Kako najti dobrega homeopata.
1 2 3 4 5 … 7 »
Default avatar
jklemenc
31 Dec 2011 00:06
FacebookTwitterGoogle+PinterestDeli
Dragi bralci, veliko vprašanj dobivam v smislu, kje in kako najti dobrega homeopata. In žal moram priznati, da je vprašanje vsekakor na mestu, saj se danes v Sloveniji s homeopatijo ukvarja mnogo preveč ljudi z mnogo premalo medicinskega, predvsem pa homeopatskega znanja.

Prepričan sem, da mora biti dober homeopat v prvi vrsti zdravnik. Zdravnik je nekdo, ki je že zrasel z idejo o odgovornem načinu pomoči bolniku. O tem je poslušal na fakulteti, to je spremljal na vajah in to je izkušal pri svojem kliničnem delu. Ob širokem teoretičnem znanju ima tudi izkušnje, zna opazovati, kdaj se zdravstveno stanje slabša, razvije intuicijo, da »zavoha«, kadar mu kaj ni všeč, pa tudi, kakšni so prvi znaki izboljšanja, ko preiskave in monitorji in sestre piskajo, da je še vse narobe. Predvsem pa je ves čas odgovoren. Pozna odgovornost svojih odločitev do bolnika, do njegovih svojcev, do svojih nadrejenih, do svojih podrejenih, do državnega tožilca in predvsem do svoje vesti. Vsak zdravnik je že doživel, da je nek pacient umrl, ker se je prehitro odločil za napačno zdravilo ali prepozno za pravo. Nihče drug ne pozna te odgovornosti. Zato je zdravnik najbolj preudaren, ko je treba predpisati neko zdravilo. Sam temu šaljivo pravim, da ima »dar strahu božjega«. Do predpisovanja zdravil mora biti ravno prav zadržan. Tudi do predpisovanja homeopatskih zdravil.

Še posebej svarim pred strokovnjaki drugih medicinskih strok (farmacevti, medicinske sestre, tehniki, fizioterapevti…), ki so v zdravstvenem sistemu zdravnikovi sodelavci in ponavadi nosijo veliko manjšo odgovornost, so pa v zakonsko preohlapno regulirani homeopatiji našli priložnost za svojo terapevtsko udejstvovanje. Za vse te profile je bistveno, da nikoli niso nosili teže odgovornosti zdravniških odločitev, da nimajo tako širokega vpogleda v to, kaj je to zdrav ali bolan organizem, kakšni so možni izidi bolezni in bistveno bolj pogumno (prepogumno) sprejemajo terapevtske odločitve, ki so tudi mnogo bolj verjetno napačne.

Homeopatija ni hec. Vsaka reč, ki lahko naredi veliko dobrega, lahko naredi tudi veliko škode, če jo kdo načrtno ali pa iz nevednosti zlorablja. To velja tudi za homeopatijo. Veliki homeopat in strastni zagovornik homeopatije pred napadi šolske medicine dr. J.T. Kent je pred 100 leti robantil, da niti šolska medicina ne more tako »zafurati« pacienta kot to lahko stori napačna homeopatija. Dober homeopat mora predvsem obvladati vso homeopatsko teorijo, da ve, kdaj je dal pravo zdravilo in se ne sme vmešavati, četudi se pacient pritožuje zaradi stotih težav, in mora vedeti, kdaj je dal narobno zdravilo in se mora vmešati, četudi se pacient hvali, kako je mnogo simptomov izzvenelo in mora seveda vedeti, kako se vmešati. Homeopatska teorija ni nekaj, kar bi se dalo na hitro naučiti. Potrebuje poglobljen večletni študij.

Seveda se tu in tam najde nekdo, ki ni zdravnik, pa je zelo dober homeopat in se dela tudi z vso odgovornostjo loteva, a verjetnost, da boste med laiki našli dobre homeopate, je zaradi vseh zgornjih razlogov bistveno manjša.

Vaš moderator
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,

škripanje z zobmi (burksizem), izpadanje las, srbeč izpuščaj na nogah, hormonsko neravnovesje... Ja kar lep preplet simptomov za CELOSTNO obravnavo v HOMEOPATIJI.
Vam toplo priporočam, da se obrnete k ZDRAVNIKU homeopatu.

Srečno in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr. med., zdravnica homeopatinja
www.homeopatija-vesna.si