Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

vprašanje

Default avatar

rožica7

Pozdravljeni. Prosila bi vas za nasvet. Bom na kratko opisala situacijo. Pred leti sem imela težave v grlu-gnojne čepke,ki so se konstantno pojavljali in zaradi tega sem mesečno jedla antibiotike. Leta 2012 so mi na ORL diagnosticirali preveč želodčne kisline, dobila sem neka zdravila in stanje teh belih čepkov se je uredilo. Takrat sem bila tudi na gastroskopiji kjer so mi odkrili bakterijo. Jemala sem več vrst zdravil in imela kontrolo pri osebni zdravnici, katera mi je samo na podlagi KRVNIH TESTOV, povedala da se je bakterija pozdravila. Pred 2 mesecema sem imela spet gastroskopijo in sicer pri drugem zdravniku kot leta 2012. Spet je bakterija pozitivna in spet sem dobila več vrst zdravil in razlago da mi očitno tista pred leti niso pomagala, in seveda da se prisotnost bakterije ugotovi z dihalnim testom ne s preiskavo krvi. Ker mi ta bakterija ne dela večjih težav...(vbistvu sem imela pred 2 mesecema zaradi stresne situacije težave s prebavo, ki pa so se uredile) me zanima če jo je potrebno zdraviti in na kakšen način, da nebi spet posegala po AB? Naj povem, da se zdravim tudi pri homeopatu, kateremu sem zadevo razložila, in mi je rekel da naj se AB izogibam, da če večjih težav ni, lahko bakterija tudi ostane, in da z Nolpazo (ki sem jo takrat jemala 1 teden) naredimo več škode kot koristo zaradi želodčne kisline..Homeopatske kroglice ki jih jemljem, lahko da bodo pozdravile, lahko da ne..Tu pač ni specifičnega zdravila, v tem primeru za želodec. Torej kaj mi svetujete? Naj se vseeno poslužujem medicinskih zdravil, naj zadevo pustim kot je dokler ne dela večjih težav, ali se da tudi na naraven način pozdravit?
Hvala vam za odgovor.lp
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,

težave, ki jih opisujete trajajo že več let in kažejo na porušeno ravnovesje v organizmu: povečano izločanje želodčne kisline, oslabelost imunskega sistema...
Zdravljenje z alopatskimi zdravili (antibiotiki, antacidi, Nolpaza...) je "pogasilo le trenutni požar", temeljnega vzroka za nastanek bolezni pa se ni dotaknilo.

Homeopatija je naraven sistem celovitega pristopa k zdravljenju. S homeopatskimi zdravili spodbujamo organizem, da ponovno vzpostavi ravnovesje, ki je ob bolezni porušeno. Svetujem vam, da obiščete ZDRAVNIKA homeopata, ki je po osnovni izobrazbi doktor medicine in ima ustrezno dodatno znanje in iz homeopatije.
Glede na to, da vaše težave trajajo že nekaj let, so bile "gašene z alopatskimi zdravili", lahko iz izkušenj napovem, da bo potrebno leto ali dve časa, da se s pomočjo homeopatije vzpostavi ravnovesje v vašem organizmu in povrne stanje zdravja.

Vse dobro in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc