Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

bolečine v križu

Default avatar

pikicapo

Lep pozdrav!
Zaposlena sem v vrtcu v prvem starostnem obdobju, kar pomeni veliko priklanjanja, dvigovanja otrok, sedenja na malih stolčkih itd. Tako me je pred tednom dni začelo boleti v ledvenem predelu hrbtenice. Bolečina je bila topa, težko določiti točno mesto bolečine. Nisem si delala velikih skrbi. Poskušala sem se izogniti dvigovanju teže in se malaza s smrekovitom. Občutek sem imela, da pomaga. Pasala mi je masaža. Pred nekaj dnevi pa sem v neki situaciji dvignila težjega otroka. Od tega dne, me boli bolj določeno mesto na hrbtenici, enak predel. Težko se sklonim, bolečine so hude. V določeni poziciji, ob sedenju ali ob zasuku me zaboli tako, da moram za minuto obmirovati. Zjutraj težko vstanem, gibam se tako da ne upogibam hrbta, ampak delam vse iz počepa. Paše mi vroča voda. Zdaj pa imam dve vprašanji. Ali bi bilo zdravilo RHUS TOXICODENDRON primerno in v kateri potenci, doziranje? In glede na to, da Smrekovit vsebuje smrekovo smolo in posledično verjetno veliko teda eteričnega olja, ali je možno, da je antidot? Hvala za odgovore.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,

s homeopatijo lahko zdravimo vse težave, ki so na funkcionalni ravni. Kadar gre za mehanske poškodbe, pa lahko homeopatska zdravila uporabimo kot dopolnilno zdravljenje, ki pospeši celjenje in regeneracijo tkiv. To so na nek preizkušene indikacije, ki jih poznajo tudi ustrezno izobražene magistre farmacije v slovenskih lekarnah, kjer izdajajo homeopatska zdravila.
Ja, Rhus tox. je lahko eno od možnih zdravil, ki ga jemljete v eni od nižjih potenc, ki vam jo bo priporočila magistra v lekarni.
Na prvem mestu pa vam svetujem, da obiščete ustreznega fizioterapevta, ortopeda ali nevrologa. Zelo dobra specialistka nevrologinja je dr. Marjetka Clemenz, ki vodi ordinacijo Ambrozia v Ljubljani, kjer ponujajo celostno obravnavo, tudi z možnostjo masaže in manualnih tehnik, ki jih v vašem primeru priporočam na prvem mestu. Opozorilo: v rokah neizkušenega praktika, je manualna terapija lahko nevarna.

Srečno.
LP,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc