Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Bolečine v kolku

Default avatar

ania_1991

Pozdravljeni,

Stara sem 26 let in me boli desni kolk od lanskega poletja. Magnetna resonanca je pokazala aseptično nekrozo desnega femurja. Iščem še kakšne druge alternative, ki bi zadevo vsaj malo omilile, če ne drugega.

LP
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,

Aseptična nekroza kolka je bolezen, ki je posledica ishemije (zmanjšanega pretoka krvi) skozi predel stegnenične glavice. Ishemičen segment se najpogosteje pojavi v obremenjenem delu stegnenične glavice, se zmehča in postopno posede - odmre.
Tukaj gre dejansko za mehansko okvaro, propadanje tkiva. Mrtvega tkiva ali organa na žalost s homeopatijo ne zmoremo čudežno obuditi nazaj.
Za uspešno zdravljenje je pomembna zgodnja diagnoza bolezni. Glede na stopnjo okvare se kirurg odloči za način posega, pri popolno uničeni stegnenični glavici je smiselna zamenjava kolka z umet­nim.
S homeopatijo vam lahko pomagam na celostni ravni, da se okrepi vaše splošno zdravstveno stanje, v pripravi na morebiten kirurški poseg in boljše okrevanje po posegu.

Vse dobro in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si
Default avatar

ania_1991

Pri meni piše, da glavica še ni povsem izravnana. Zdaj me čaka pregled pri otropedu in bo on presodil kaj pa kako naprej.

Hvala, lp
Default avatar

Vesna_Gorjanc

V primeru, da se bo ortoped odločil za konzervativno zdravljenje, je smislno poskusiti tudi s homeoaptijo. Če se ortoped odloči za konzervativno zdravljenje, pomeni, da ishemija še ni uničila vsega tkiva in obstaja možnost regeneracije. V tem primeru se splača poskusiti tudi s homeopatijo spodbujati procese regeneracije in obnove poškodovanega tkiva.

Srečno in lep pozdrav,

Vaša moderatorka za homeopatijo Vesna

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc