Homeopatija

Polip v nosu

Default avatar

Klavdija arti

Pozdravljeni. Mene pa zanima, ali homeopatija lahko zdravi tudi polipe v nosu? Moz je pred 6 tedni uspesno pozdravil vec bradavic na kozi s pomocjo thuje in tudi sicer ke v preteklosti dobro reagiral in uspesno se zdravil s homeopatijo. Sedaj pa se je pojavilo to stanje. Hvala za komentar.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,

Ja, za bradavice je znano, da s homeopatijo lahko uspešno pomagamo okrepiti imunski sistem in ko se to zgodi, bradavice, ki so tvorbe virusnega izvora, odpadejo

Nosna polipoza (polyposis cavi nasi) je bolezen, za katero je značilna prisotnost polipov, ki se pojavijo na sluznici nosne votline ali v obnosnih votlinah oziroma sinusih. Mehanizem nastanka še ni natančno poznan, pogojen je z imunološkim dogajanjem. Nosno polipozo ima približno štiri odstotke prebivalcev. Bolniki z nosno polipozo imajo pogosto tudi astmo ali druge kronične bolezni spodnjih dihal. Zaradi tega lahko nosno polipozo označujemo kot eno od lokaliziranih manifestaciji kronične vnetne bolezni dihal.
Te bolezni pa zdravniki homeopati lahko uspešno zdravimo.

Vsekakor pa svetujem vzporedno diagnostiko in kontrolne preglede pri ORL specialistu.
S pregledom otorinolaringolog potrdi prisotnost in mesto polipov. Pri diagnosticiranju si pomaga z endoskopijo nosne votline in običajno s CT slikanjem obnosnih votlin. V primerih enostranske nosne polipoze ali kadar nosna polipoza nima tipičnega izgleda, je potrebno polipe opredeliti s histološkim pregledom odvzetega tkiva.

Z zdravljenjem nosne polipoze želimo bolnikom zopet omogočiti dihanje skozi nos, omogočiti prehodnost obnosnih votlin oziroma sinusov in povrniti voh. Z zdravljenjem v celoti odstranimo ali zmanjšamo velikost polipov ter preprečimo ponoven nastanek teh. Bolnike lahko zdravimo konzervativno oziroma medikamentozno ali kirurško oziroma operativno. Medikamentozno šolska medicina zdravi z lokalnimi kortikosteroidnimi kapljicami oziroma pršili, občasno tudi s kratkotrajnimi sistemskimi kortikosteroidi in antibiotiki. Tu je homeopatija zelo ustrezna alternativa za zmanjšanje potrebe po kortikosteroidih in antibiotikih za katere se ve, da imajo številne neželene stranske učinke.

Kirurško zdravljenje imenujemo tudi funkcionalna endoskopska kirurgija (FESS – Functional Endoscopic Sinus Surgery), pri kateri odstranimo nosne polipe ter razširimo naravna ustja obnosnih votlin pod kontrolo endoskopa. Po operaciji morajo bolniki običajno nadaljevati z medikamentozno terapijo, saj vzroka bolezni z operacijo ne odpravimo....in tudi tu s homeopatijo lahko ustrezno pomagamo, da se izognemo pretirani rabi kortikosteroidov in antibiotikov.
V končni fazi s homeopatijo lahko ozdravimo tudi konstitucijsko nagnjenost h kroničnim boleznim dihal.

Srečno in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si