Med.Over.Net

Homeopatija

Thymuline c12 - otrok

Default avatar

spelca6

Lepo pozdravljeni,

že približno 3 mesece hčerki, stari 4,5 let, preventivno (za dvig imunskega sistema) dajem granule thymuline c12 (3 granule, 1x na teden oz. par dni zaporedoma kadar zboli ali kadar sumim, da bo zbolela).

Po prebiranju foruma me je kar malo pretreslo dejstvo, da se granul pravzaprav sploh ne bi smelo dajati preventivno.

Zaskrbelo me je tudi zato, ker so hčerki pred kratkim diagnosticirali epilepsijo - otroške absence. Dejansko so se napadi pojavili ravno v tem času, ko sem dajala omejene granule. Je možno, da so granule izzvale epilepsijo ali gre verjetno le za naklučje?

Granul seveda ne mislim več uporabljati.

Najlepša hvala za vaš čas in pomoč.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,
Res je, da se homeopatska zdravila predpisujejo individualno, na podlagi simptomov in znakov bolezni pri posameznem pacientu.
Želim pa vas pomiriti, da so homeopatska zdravila v osnovi varna, naravna in neškodljiva, zato nimajo nimajo neželenih stranskih učinkov. Je pa res, da pri nekritični uporabi večjih odmerkov ali pa večih homeopatskih zdravil hkrati, lahko povzročimo v organizmu neko prehodno »zmedo v informacijah«, ki pa s časom izzveni in dolgoročno ni nevarna.
Težko verjamem, da bi bila epilepsija pri vaši hčerki posledica jemanja Thymuliuna.
Je pa prav, da ste z uporabo prenehali.
Epilepsija je simptom patoloških procesov v organizmu, ki so lahko fiziološkega ali organskega izvora.
V primeru, da gre za fiziološki vzrok neravnovesja v delovanju vzdraženja centralnega živčnega sistema, lahko epilepsijo uspešno zdravimo s homeopatijo. Če pa gre organski vzrok ( napr. brazgotino ali tumor) je smiselno kombinirano zdravljenje in se homeopatija uporabi kot dopolnilna metoda.

Za več informacij me lahko pokličete na gsm: 068 155 594.

Vse dobro in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si
cron