Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Oscillococcinum v nosečnosti

Default avatar

miranda_9

Pozdravljeni!

Sem v 27. tednu nosečnosti in čutim, da se me loteva neka viroza (izkašljevanje, slabo počutje, poln nos). Zanima me ali lahko jemljem homeopatske tablete oscillococcinum?

Hvala in lp
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,
Kolikor mi je znano so »tablete oscillococcinum« homeopatski pripravek, kompozitum, to je mešanica večih zdravil v nizkih potencah?
Kot zdravnica homeopatinja teh kompozitumov ne uporabljam. Vsi moji učitelji klasične homeopatije učijo, da se izbere eno samo zdravilo, individualno, glede na sliko simptomov pri posamezenem pacientu. Dr. Tomaž Hribernik je o teh kompozitih rekel, da to ni homeopatija, pri kateri moramo res natančno ciljati z izbiro enega samega zdravila, da zadenemo vzroke in bolezen v končni fazi ozdravimo iz globine. Kompozti so kakor streljanje s šibrovko, pri kateri pa morda ena kroglica zadene površino… in je za krajši čas malce bolje..
Dejstvo je, da globljih zdravilnih učinkov po uporabi kompozitov ne moremo pričakovati.
Pri uporabi, kot jo je svetoval farmacet, pa tudi ni nevarnosti za kakšne stranske učinke v času nosečnosti.

Vse dobro in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc