Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Alopecia aerata

Default avatar

pikikoki

8 letnik pred 3 meseci dobi diagnozo alopecia aerata. Izpad las že od 14 dni po opaženem izpadu ne narašča, meri 2,5 krat 1,5 cm. Dermatolog predpiše za več mesecev Elocom losion, ki sem ga po 3 tednih prenehala uporablat-ne zaupam. Izklučeni paraziti, ščitnica ok, ni imel vnetij. Je alergik in astmatik. S čim lahko preprečimo, da se ne bi slučajno širilo in s čim lahko vzpodbudimo rast las?
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Alopecia areata oz. krožno izpadanje las je lahko ali posledica vnetij drugod po telesu, granulomov., parazitov.. ali pa avtoimuno- torej reakcija telesa proti lastnim celicam.
V bistvu je alopecia areata simptom, ki kaže na neko sistemsko neravnovesje v organizmu. Pravite, da je sin tudi alergik in astmatik, kar kaže, da gre za motnjo v delovanju njegovega imunskega sistema.
S homeopatijo lahko pomagamo. Potreben bo obisk pri zdravniku homeopatu, ki bo individualno predpisal ustrezno homeopatsko zdravilo, s katerim spodbudimo organizem, da začne vzpostavljati ravnovesje na vseh ravneh, telesni in duševni. Potreben bo daljši proces zdravljenja, pri katerem bo potrebna tudi vaša vztrajnost in potrpežljivost.
Vse dobro, srečno in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc