Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

akne

Default avatar

girl23

Sem stara 15 in imam zelo grdo kožo,če se tako izrazim.Zanima me do kirega leta bodo trajale akne in kako prekriti oz. kaj uporabiti proti rdečici? Namreč nimam aken več ker so mi izginile ampak mi je ostala rdečica. Kaj storiti?
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljena,
Akne so običajen prehoden pojav, ko deklica odrašča v žensko. Ob opisu vaših težav, se mi pojavlja precej vprašanj:
Kako je z vašo menstruacijo, kdaj je bila prva menarha, je ciklus reden…?
Kako ste »zdravila« akne, da so izginile, ostala pa je grda koža in rdečica…?
Kakšna je vaša samopodoba, kako vidite sami sebe in kako vas vidijo drugi…?
Imate morda poleg kože še kakšne druge zdravstvene težave?
Kakšen je apetit, prebava…?
Na kaj ste občutljivi, katere okoliščine stanje izboljšajo ali poslabšajo?
Kakšna je vaša koža, suha, normalna ali mastna?
Kratkoročno si lahko pomagate rdečico prekriti z nekim kvalitetnim pudrom, na dolgi rok pa vam priporočam tudi zdravljenje s homeopatijo.
Homeopatija je naraven sistem zdravljenja, ki spodbudi organizem, da vzpostavi ravnovesje na telesni in duševni ravni hkrati. Ob spodbudi pravilno izbrane homeopatske remedije, se v organizmu sproži proces samozdravljenja, pri katerem se bolezen potiska od znotraj navzven. Zato pri zdravljenju kože v začetni fazi lahko pride tudi do prehodnega poslabšanja, potem pa znaki izzvenijo.
Če vas zanima kaj več, me lahko kontaktirate na tel. Št. 068 155 594.
Uživajte svojo mladost, vse dobro in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si
Default avatar

Ena_Mojca

Pozdravljeni,

v lekarni sem kupila homeop. zdravilo Grapfites, ki naj bi pomagal pri nečisti koži. Kolikor sem brskala preko interneta, bi spadala v to skupino tudi z ostalimi simptomi, ki naj bi jih zdravil grafit.
Vzela sem potenco C30, v lekarni so mi svetovali, naj jemljem 5 krogljic dvakrat dnevno. Koliko časa naj zdravilo jemljem? In še, ali lahko, v kolikor je zdravilo zame "napačno", tudi kakorkoli škodim organizmu, so kakšne posledice?
Lepa hvala za odgovor!
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,
Žal vam preko pisanja ne morem dati odgovora, ki bi ga želeli. Za simptom »nečista koža« ali »akne« obstaja široka paleta zdravil.
Ali je zdravilo Graphites v potenci C30 2-krat na dan pravo zdravilo za vas ali ne, ne morem reči.
To bo pokazal čas. Ne vem, kakšni so tisti »drugi simptomi na podlagi katerih ste se odločili za izbor ravno tega zdravila.?
Osnovno načelo je, da se ob pravilno izbranem homeoapatskem zdravilu prične proces samozdravljenja, ko organizem vzpostavlja ravnovesje na vseh ravneh, na telesni in duševni ravni hkrati. Bolezenski znaki prehajajo od znotraj navzven, od notranjih in bolj pomembnih organov do bolj površinskih. Koža je zunanja plast organizma in na zdravljenje s homeopatijo pogosto odreagira tudi v smislu« začetnega poslabšanja«, ki pa s časom, ko se v organizmu vzpostavi ravnovesje, izzveni in pride do splošnega in lokalnega izboljšanja na vseh ravneh.
Če je zdravilo pravilno izbrano, se bo vaše splošno počutje, spanje, emocionalno ravnovesje, morebitne težave z menstrualnim ciklusom… začelo postopoma izboljševati in ob term se lahko zgodi, da se bo stanje kože prehodno poslabšalo… Človek sam zase brez pregleda pri izkušenem zdravniku homeopatu to zelo težko oceni ali je zdravilo pravo in proces zdravljenja teče v pravi smeri.
V primeru, da ste se odločili nadaljevati s samozdravljenjem s homeopatijo, vam toplo priporočam, da kontaktirate mojega kolega dr. Jošta Klemenca, ki ravno v tem času organizira »Šolo homeopatije za laike« ( je že objavljeno na forumu), in tam lahko dobite tudi nasvet in odgovore na vaša vprašanja.
Vse dobro, srečno in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc