Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Sambucus nigra remadija pri dojenčkih

Default avatar

kislina

Spoštovani!

Doma ima 5 tednov staro punčko, ki smrka, natančneje, ko diha se sliši kot da ima polen nos, vendar z aspiratorjem ne potegnemo nič vn, ima pa zaradi tega oteženo dihanje čez nos, težje se doji, sploh čez noč se stanje znatno poslabša in na koncu se trudi dihati čez usta. Uporabila sem fiziološko raztopino, pa ni nič pomagala, poleg tega sem uporabila še sterimar (vem da je tudi to fiziološka raztopina, vendar ima razpršilnik in seže malce višje) tudi to ni pomagalo, kdaj pa kdaj smo potegnili kaj vn, po nasvetu pediatra sem poskusila z mojim mlekom, tudi to ji ni olajšalo situacije. Potem pa so mi svetovali homeopatsko remandijo Sambucus nigra, vendar se kar ne morem upogumiti in ji dati, zato vas kot strokovnjaka prosim za pomoč in nasvet, ali je za tako majhnega dojenčka sploh primerna ta remandija in kako le ta deluje, kar nikjer nisem našla. Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem in vas pozdravljam,

Nina
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,
največja prednost homeopatije je v tem, da je uporaba homeopatskih zdravil varna tudi za dojenčke, novorojenčke, nosečnice in doječe mamice.
Sama sem mama treh že precej odraslih otrok. Se pa dobro spomnim tega obdobja, ko sem dojila in otrok ni mogel sesati zaradi zamašenega noska...
Remedija Sambucus nigra, je za ta primer preizkušena indikacija in mnogokrat lahko pomaga, da se nosek odpre. Brez škode lahko poskusite tako, kot vam je svetovala farmacevtka, ki ima osnovna znanja iz homeopatije za svetovanje pri akutnih težavah.
Če pa po treh odmerkih zdravila ne bo želenega učinka, pomeni, da bo potrebno narediti bolj natančen pregled in poglobljeno anamnezo za izbiro pravega homeopatskega zdravila. V tem primeru me lahko kontaktirate po telefonu 068155594.

Srečno in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc,dr.med.
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc