Homeopatija

Prebava, kava

Default avatar

Anyta

Spoštovani!
Berem spodnja vprašanja o kavi ...
Trenutno jemljem homeopatijo zaradi težav s kožo. Pri meni pa se pojavi problem, da se mi ob prenehanju pitja jutranje kave zelo poslabša prebava. Na prehrano pazim, pojem dovolj vlaknin, zelenjave, pomagam si tudi z Donatom, a enostavno ni isto. Če pijem kavo, grem takoj po zajtrku lepo na stranišče, brez problema. Zdaj pa se "mučim" že ves mesec. Prosim za nasvet! Hvala.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Spoštovani,

pravite, da "jemljete homeopatijo zaradi težav s kožo", ob tem pa so se pojavile težave s prebavo, zaradi prenehanja pitja kave.
Homeopatija je celovit sistem zdravljenja, pri katerem ne zdravimo samo ene težave, ampak vedno človeka v celoti. Eno od osnovnih pravil zdravljenja v homeopatiji je, da mora proces ozdravitve, če je zdravilo pravo, potekati od znotraj navzven, od življenjsko bolj pomembnih organov do bolj površinskih.
V vašem primeru menim, da potrebujete drugačno homeopatsko zdravilo, kot ga trenutno jemljete. Ne vem, kdo vam je to zdravilo predpisal.?? Če je bil to zdravnik homeopat, vam svetujem, da se obrnete z vprašanjem direktno na njega.
Vedeti pa morate, da se na žalost v Sloveniji pod "homeopatijo" prodaja in oglašuje marsikaj, kar v resnici sploh ni homeopatija.
Homeopatija je celovit sistem zdravljenja, ki ga je utemeljil zdravnik, dr. med. Samuel Hahnemann. Ko iščete zdravnika homeopata, vam svetujem, da na prvem mestu preverite, če je res končal medicinsko fakulteto.

Srečno in lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si
Default avatar

Anyta

Najlepša hvala za odgovor!
Zdravilo mi je dal homeopat, sicer tudi dr. med.. Če vas prav razumem, bi zdravilo moralo pozitivno delovati tudi na prebavo ...?
Mu bom povedala ob naslednjem obisku, zdaj je na dopustu. Do takrat pa že nekako ... Hvala in lp!
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Ja, strinjam se, da počakate in potem to poveste svojemu zdravniku homeopatu, ki pozna vse vaše simptome. Le zdravnik homeopat, ki je res zdravnik, bo znal pravilno oceniti zakaj gre:
ali so te težave s prebavo samo prehodni simptom začetnega poslabšanja, ki je dober znak in se bo vzpostavilo ravnovesje,
ali gre samo za prehodno abstinenčno krizo zaradi prenehanja pitja kave,
ali pa je to nov simptom, ki zahteva izbiro novega zdravila. ???
Brez natančnega osebnega pogovora s pacientom, se tega preko dopisovanja ne da oceniti.

Vse dobro in lep pozdrav,

Vesna G.
Default avatar

Anyta

Najlepša hvala!
Sicer pa imam rozaceo. Pojavila se je lani poleti na bradi in se je čez zimo nekoliko poslabšala. Dermatologinja meni, da je to morda zaradi let in bližajoče se mene (50), kolikor sem brala, je to trdovratna zadeva in se zavedam, da je to morda kar za zmeraj. Zdi se mi, da je ob boljši prehrani morda nekoliko bolje. Bomo videli, kako bo s homeopatijo.
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Rozacea je res trdovratna zadeva za zdravljenje. Svetujem vam, da vztrajate pri homeopatiji. Dermatologinja vam je povedala, da je to povezano tudi z bližajočo menopavzo, ko se hormonsko ravnovesje pri ženski ruši in potem postavlja na novo raven. S homeopatijo vedno zdravimo celoto simptomov in spodbujamo organizem, da vzpostavi ravnovesje na vseh ravneh, telesni in duševni.
Vse dobro in lep pozdrav,

Vesna Gorjanc, dr.med.
www.homeopatija-vesna.si