Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Problemi z Evstahijevimi tubami

Default avatar

Alexander9997

Pozdravljeni!

Obračam se k vam zaradi težave z Evstahijevimi tubami. Star sem 19 let. Februarja letos sem po daljšem prehladu (prvotno v desnem ušesu) dobil občutek pritiska, začasno izgubo oz. redukcijo sluha, ki je trajala kakšen teden. Pritisk je izginil in s tem tudi Tinitus, vendar mi je "klikanje in pokanje" še vedno ostalo. Vedno ko pogoltnem slino, pijem, žvečim začutim neko "klikanje, pokanje" v obeh ušesih. Največja težava je pa potovanje z letalom. Službeno sem velikokrat v tujini in moram potovati z letalom. Odkar imam težave z Evstahijevimi tubami se mi ob pristanku ušesa močno zamašijo, pritisk pa lahko izenačim šele naslednji dan. Pred Februarjem sem veliko potoval z letalom in ni bilo nobenega problema. Poleg tega potujem z letalom skoraj celo življenje, vedno brez problemov.

Sem že bil pri dveh specialistih ORL. Eden mi je podal diagnozo "slabšega zračenja srednjega ušesa", drugi disfunkcijo Evstahijeve tube (H69.9). Poleg tega imam hipertrofijo nosnih školjk in rahlo deviacijo pretina.

Lahko Homeopatsko zdravljenje pomaga?
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,

pišete, da vaše težave z Evstahijevo tubo trajajo od februarja, to je cca pol leta. Ob branju mi je na misel prišlo nekaj homeopatskih zdravil, ki bi vam morda lahko pomagala. Ker pa gre za kronično težavo ( & mesecev), vam ne morem dati hitrega nasveta glede izbire zdravila. Svetujem obisk pri zdravniku homeopatu, ki vas bo obravnaval celostno. Dobro je, da s seboj prinesete tudi izvide ORL specialista. Kljub določenim anatomskim posebnostim, ki jih navajate v izvidih ORL, sklepam, da je vaša težava predvsem funkcionalne narave, zato se bo to dalo s homeopatijo uspešno pozdraviti.

Lep pozdrav,
Vesna Gorjanc, dr. med, zdravnica homeopatinja
www.homeopatija-vesna.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc