Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Maternični vrat

Default avatar

Matvrat

Pozdravljeni.
Ali obstaja kakšno homeopatsko zdravilo, ki bi ustavilo odpiranje MV? Noseča sem 28 tednov in se mi dela lijak, na račun katerega se krajša maternicni vrat.

Hvala in lp.
Anja
Default avatar

Vesna_Gorjanc

Pozdravljeni,

v homeopatiji žal ne obstaja eno zdravilo za eno diagnozo. Obravnava pacienta je vedno celostna in za predpis zdravila bi potrebovala mnogo več vaših podatkov.
Za začetek vam svetujem, da najprej zaprosite še za drugo mnenje ginekologa, če je diagnoza o prezgodnjem odpiranju materničnega vratu res prava. Včasih se pokaže, da je šlo za "lažno paniko" in so meritve dolžine materničnega vratu pravzaprav v mejah normale za določen teden nosečnosti.
Nosečnost je specifičen fiziološki proces priprave na porod. V organizmu prihaja do velikih sprememb, zelo izpostavljen pa je hormonski sistem. S homeopatskimi zdravili lahko vplivamo na hormonsko neravnovesje in posledično bi se lahko umirilo tudi prezgodnje odpiranje materničnega vratu. Ne vem pa, kaj in kje je res vzrok.
Za posredovanje dodatnih informacij me lahko kontaktirate na tel.št. 068155594 ali pa preko e-pošte: [email protected]

LP,
Vesna Gorjanc

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc