Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Sum na mononukleozo

Default avatar

Mia 2

Pozdravljeni,

hčerka 8 let ima v trebuhu slabost zdaj že skoraj mesec, boli jo glava, sploh proti večeru je že čisto utrujena ...
zjutraj se zbudi normalne volje, včasih pravi, da ji je slabo v predelu popka na vsako stran (ne pa navzgor, kjer je želodec). Tudi na pritisk jo včasih boli, včasih ne. Zjutraj trebušček ni nič kaj napet, zvečer je pa dokaj velik (ne vem, ali je to relevanten podatek glede na to, da čez dan poje nekaj več hrane :) ) Blato je svetle barve, težko, potone na dno, normalno kompaktno, ni driska.

Kakšen dan nazaj so se ji na zgornjem delu stegna pojavili srbeči izpuščaji... izgleda kot bi jo nekaj napikalo, naredijo se kot koprivovka ali ploter, srbijo jo in potem se čez nekaj časa umilijo in posušijo. Nastanejo pa novi ... njena mlajša sestrična je prebolela vodene koze, naša punca jih je že imela v zelo blagi obliki...

Pred parimi dnevi sva šli k zdravniku, dala je kri in vodo, naredili so jetrne teste... voda je ok, nekaj levkocitov je več, kri je ok, jetrni testi so povišani. Zdravnica zdaj sumi na mononukleozo, ker je imela kakšen mesec nazaj angino ...

Punca se v šoli izogiba telovadbi, popoldan je že precej bolj utrujena kot ponavadi, ...zvečer zaspi v trenutku, kljub glavobolu.

Tablet ji nisem dala. Lepo bi prosila za kakšno vaše mnenje. Bi se mogoče dalo s katerim hom.zdravilom kaj pomagati?

Hvala vnaprej :)
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
to pa je reč, kjer se elektronsko ne bo dalo nič narediti. Potrebujemo skrben in natančen pregled pri zdravniku homeopatu. Priporočam ga čimprej.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si

Moderatorji

Vesna Gorjanc , homeopatinja
Vesna_Gorjanc