Homeopatija

Vaše mnenje

Default avatar
Pozdravljeni. Pri 40ih sem imela prvič nenaden izbruh dermatitisa. Ker mi dermatologi niso dosti pomagali, sem se odločila za homeopatsko zdravljenje. Drugače sem zdrava, poleg dermatitisa imam po prenehanju jemanja kontracepcijskih tablet boleče ovulacije, po porodih težave s hemoroidi. Je pa res, da sem prvič v življenju zelo pod stresom. Se redno gibam, redno prehranjujem, skoraj nikoli ne zbolim, do sedaj. En mesec jemljem homeopatske kroglice in po zelo dolgem času sem zbolela. Ne pomnim, kdaj me je nazadnje tako bolelo grlo. V začetku sem opažala večji izcedek iz nožnice, vetrove. So vaša zdravila, glede na to, da naj bi vzpostavila notranje ravnovesje, kot neko čiščenje organizma ? Kaj naj, če mi zdravnik predpiše antibiotik za grlo ? Jemljem Pulsatilla pratensis D12 Spagyra, 5 kroglic na dan. Hvala za odgovor.
Sorodne vsebine:
Default avatar
Pozdravljeni,
zelo verjetno gre za reakcijo imunskega sistema in je tako dogajanje dober prognostični dejavnik. Če se le da, se izognite kemijskim zdravilom, s tem bo reakcija čiščenja potekala bolj neovirano.
Je pa tako dogajanje lahko zapleteno in velikokrat ga je težko dobro voditi tudi v dobri osebni navezavi z lečečim zdravnikom homeopatom, zato upam, da bo pri vas teklo gladko.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Hvala. En teden sem se mučila z bolečinami, nespanjem, žal ni šlo več in sem vzela antibiotik. Seveda je bilo v istem dnevu takoj dobro. Sem s tem prekinila čiščenje in bom spet zbolela ? Naj normalno nadaljujem z jemanjem kroglic ?
Default avatar
Vsak močnejši poseg v telo do določene mere antidotira homeopatsko zdravljenje. Kemična zdravila tudi spadajo v to kategorijo, zato velja dosledno upoštevati zdravo pamet in jemati kemijo samo, kadar je to potrebno. Za mnogo viroz danes laiki izsilijo antibiotik, ki ni nujno potreben.
Če ste vzeli antibiotik, ste malo prekinili homeopatsko zdravljenje, zato ga je smiselno po končanju antibiotika ponovno zastaviti.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar
Pozdravljeni. Po več mesecih jemanja, ni bilo izboljšanja, zato mi je homeopatinja zamenjala zdravilo, dobila sem arzenik. Jemala sem ga dva tedna. Prvič v življenju me je zadela huda koprivnica, otekanje in pristala sem na kliniki na medrolu. Homeopatinja je samo rekla, prenehajte z jemanjem, se slišiva...Je možna moja oblika reakcije na novo homeopatsko zdravilo ?
Default avatar
Pozdravljeni,
pri zelo izrazitih reakcijah je vedno težko reči, kaj se dogaja, ker so začetne reakcije na homeopatsko zdravilo, kadar sploh so prisotne, navadno precej blage in kratkotrajne. Vedno pa raje ukinemo zdravljenje in počakamo, kakšen bo dolgoročni izid, tedaj tudi lažje ocenjujemo, kaj se je dogajalo.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si