Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

Nekaj vprašanj

Default avatar

Mena

Pozdravljeni

Danes sem bila prvič pri homeopatinji zaradi anksioznosti in težav s ščitnico.

Po daljšem pogovoru mi je dala 2 zdravili in sicer cicloreg za izboljšanje hormonske slike in acidum phosphoricum.(5ch)

Za hčer ki ima težave s koncentracijo in se včasih ne zna umiriti pa mi je dala Chamomilla vulgaris (5ch) in Argentum nitricium (5ch)

Zanima me kaj lahko pričakujem na začetku glede poslabšanja pri obeh. Malo me je strah predvsem zaradi moje anksioznosti.

Ali je težava v kombinaciji 2 zdravil?

Ali je kakšen kozarec vina ali piva predstavlja antidot?

Hvala za odgovore
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
ponavadi ob branju takšnih postov postanem slabe volje. Sprašujete namreč reči, ki bi jih morali razčistiti s svojim homeopatom, bodisi na pregledu samem bodisi kasneje. Predlagam torej, da njemu oz. njej zastavite ta vprašanja, ker bo lahko najbolj kompetentno na njih odgovoril/a. Odgovori ne morejo biti pavšalni, ker so odvisni glede na klinično sliko, globino kronične bolezenske motnje in tudi izbire zdravil.
Začetna poslabšanja so načeloma dolgotrajnejša pri globljih motnjah in po mojih izkušnjah tudi pri višjih potencah, skoraj nikoli pa tako zoprna, da bi pomembneje vplivale na vsakdanje življenje. Izjeme seveda obstajajo. Tudi ne pričakujemo poslabšanj pri tistih simptomih, ki so že sami po sebi zelo zoprni.
Zmerno pitje alkohola ni antidot.
V klasičnem homeopatskem učenju se držimo načela monoterapije, to je enega zdravila, v izrednih primerih pa tudi sam kdaj naredim izjemo temu pravilu.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si