Med.Over.Net

Homeopatija

Odgovarjajo: Vesna Gorjanc, homeopatinja

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.

Vesna Gorjanc , homeopatinja

Vesna_Gorjanc

vodene koze (norice)

Default avatar

tbrozman

Pozdravljeni,

hčerka, stara 4 leta, je pred zbolela za vodenimi kozami. Od pojava izpuščaja je 6 dni. Ker jih sama nisem prebolela (stara sem 30 let) je velika verjetnost, da zbolim sedaj. Zanima me, ali lahko ob pojavu vzamem varicellinum c30 in kako pogosto ter kako dolgo je potrebno jemati omenjene globule, v kolikor so ustrezna terapija za norice.

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar

jklemenc

Ta t.i. izopatija je večkrat uspešna kot preventiva, slabše se odreže kot terapija. Lahko jemljete C30 3 zaporedne dni 1x dnevno 5 kuglic, po 1 tednu od zadnje doze ponovno vzemite še en odmerek, pa bo najbrže dovolj.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

tbrozman

Hvala za hiter odgovor. Če prav razumem, je najbolje, da z jemanjem globul začnem že zdaj, še preden se bolezen pojavi? V kolikor do izpuščaja pride, je priporočljivo poseči tudi po "uradnih" medicinskih pripravkih - aciklovirju (Virolex)?

lp, Tadeja
Default avatar

tbrozman

Še eno vprašanje se mi je porodilo - v primeru, da sem norice vendarle prebolela, a brez tipicnih znakov, zaradi česar se bolezni ne jaz ne moji starši ne bi spomnili, je lahko omenjena terapija z varicellinum zonodami škodljiva ali bi bila pač brezpredmetna?

hvala in lep pozdrav
Default avatar

jklemenc

Pozdravljeni,
ja, najbolje je čimprej začeti. Homeopati kemijskih zdravil za norice načeloma ne priporočamo, če ste jih že preboleli, pa nozoda ne bo nič škodovala.
Lep pozdrav in vse dobro.

Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat
www.celostnozdravljenje.si
Default avatar

tbrozman

Pozdravljeni,

ponovno se oglašam z vprašanjem. Starejša hčerka je koze prebolela, sedaj, 17. dan po izbruhu prvega izpuščaja pri njej, je zbolela še mlajša hči. Jaz sem opravila terapijo z globulami c30, včeraj sem vzela še zadnjih 5 kroglic. Zanima me, ali nadaljujem s terapijo, glede na to, da je sedaj zbolela še mlajša, ali je bila dozdajšnja terapija dovolj in me po preteku inkubacijske dobe (21 dni) več ne rabi skrbeti, da bom zbolela?

Lep pozdrav, Tadeja