Forum: Fizioterapija in masaže

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

trn v peti

Odgovori Nova tema
Default avatar Vina 3 Jan 2012 12:07

Pozdravljeni!
Vsem Vam na forumu, želim zdravo,srečno in polno ljubezni NOvo leto!!!
Verjetno je gdo prestal bolečine v peti,nabiranje kalcija, ali po domače trn v peti. Kakšne izkušnje imate in kaj najbolj pomaga pri tem.
Sama imam že dalj časa bolečine,opravila sem 10x lasersko terapijo. Sedaj, 10 dni po terapiji pa imam tako hude bolečine, da ne morem hodit.Boli celo stopalo.Ne vem kako si naj pomagam,da omilim bolečino in koliko bo to še trajalo.Ali bom sploh še gdaj dobro,da bom lahko normalno hodila.
Hvala, za vsak koriten nasvet!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Barbara Purkart 5 Jan 2012 21:06

Pozdravljeni!

Najpogosteje za spinocalcanei - trn v peti ne pomaga laser, ultrazvok... saj ne pride dovolj velika doza do trna, ker je izjemno globoko. Redkim včasih pomaga ultrazvok - vendar je vprašanje, če ne bi bolečina itak izginila. Trn boli toliko časa dokler raste, ko se rast ustavi bolečina izgine.
Zato je izjemno pomembna preventiva, da do tega sploh ne pride - primerna obutev, izogibanje hoji in teku po asfaltu, betonu... ohranjati sproščene in dobro prekrvavljene mišice in vezivno tkivo je ključnega pomena (refleksna masaža stopal, bodičaste žogice, kopeli...).
Najlažje, najceneje in učinkovito si lahko zmanjšate bolečino z vložkom iz kartona, stopite nanj in izrežite luknjico na mestu, kjer vas boli (te vložki so zelo poceni, tako da si a vsako obutev lahko izdelate svoj par vložkov). Na ta način boleč predel ne bo obremenjen in vam ne bo povzročal bolečine. Ne pozabitr vstaviti vložek tudi v nebolečo nogo.

Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(http://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sabinaaa 17 Jun 2012 13:53

Pozdravljeni.Pišem vam za mamo,ker ima v obeh nogah trn v peti.Že dalj časa in po 2urah že ne more več hoditi.Zvedla je za bownovo terapijo in šla 3krat.Ali ima kdo izkušnje s tem?Lepo vas prosim za čimprejšni odgovor.slišala sem tudi, da določene hrane nebi smela jesti. hvala vam za vsak odgovor.LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh