Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

pilates vaje

Default avatar

sonci99

Spoštovani,

Stara sem 58 let, pred pribl. 15 leti me je prvič zgrabilo v križu, rtg je pokazal začetne degenerativne spremembe. Od takrat me pribl. 1 x na leto boli križ, običajno en teden, tokrat me je 3 tedne. Nikoli ne boli v nogo. Sem športno aktivna, hodim tedensko v hribe, poleti plavam hrbtno in hodim 2 x tedensko na pilates. Zdaj sem začela tudi jutranjo 10 min. telovadbo, vajo plank in ostale vaje za hrbtenico. Zanima me za pilates. Tam delamo tudi vaje, kjer se sklanjamo in pripogibamo leže in stoje. Zdaj me križ ne boli več, pa ne vem ali lahko delam te vaje ali ne? da si ne bi škodila?

Hvala lepa in lep pozdrav, Sonja
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Odgovor na vaše vprašanje ni tako preprosto in nanj vam po netu ne morem odgovoriti. V vašem primeru mora biti ledveni del hrbtenice v lordotičnem položaju. Ne smete izvajati vaj, kjer hrbet ni v tem položaju. Ni pomembno ali je to leže, stoje... sedenje je pa izjemno provokativno za osebe, ki imajo take težave kot jih vi opisujete.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66