Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Bolečine po artroskopiji kolena

Default avatar

kolenonovo

Pozdravljeni. 5.10.2017 sem imela artroskopijo levega kolena.
Šlo je za rerupturo šivanega medialnega meniskusa. Prvotna operacija je bila opravljena maja meseca 2016, takrat je bila tudi opravljena rekonstrukcija sprednje križne vezi. Ob ponovni operaciji je bil meniskus delno odreseciran, odstranjeni so bili rezidualni artroskopski šivi.
DG: ST.POST.RESECTIOMENISCIMEDIALISGENUS SIN
ST.POSTRERUPTURAM MM GENUS SIN
ST. POST RECONSTRUCTIO ACL GENUS SIN
Doma sem delala vaje po navodilih ortopeda. Otekline po 1 tednu ni bilo več. Tudi bolečin ne. Pred 3 dnevi pa sem začela s fitnesom pod vodstvom osebnega trenerja. V fitnesu me ni nič bolelo. Naslednji dan pa me je začelo pri hoji po stopnicah rahlo zbadati v predelu kjer sem bila operirana. Včeraj pa me je pri treningu začelo še boleti na tem istem mestu. Koleno je tudi malo zatečeno. Ko sem prenehala z vajami me ni nič več bolelo. Tudi danes me ne boli. Zelo me je strah, da je prišlo ponovno do kakšne poškodbe. V fitnesu sem delala vajo kjer sem sonožno skakala na skrinjo v višini približno 40,50cm. Ampak me takrat ni nič bolelo. Je možno, da sem se pri tej vaji poškodovala? Ali sem zgolj pretiravala z obremenitvijo?
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Jaz bi vam odsvetovala kakršnokoli skakanje, poskoke... glede na to, da so poškodovani meniskusi in sprednja križna vez. Tako visoki skoki kot ste jih vi delali, pa še za zdrava kolena niso priporočljivi :-)
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66