Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Trigger point terapija v zadnjem tromesecju nosecnosti

Default avatar

Elsa12345

Pozdravljeni, rada bi vas povprasala za mnenje glede trigger point terapije oz.katere koli, ki bi mi lahko olajsala, trenutne tezave v nosecnosti, sem pa 28t, do sedaj sem pridobila 6,5kg.

Do 24t, sem bila redno aktivna, hodila v sluzbo, izvajala sem nosecniski pilates(sama) in hodila na sprehode s psom. Nato so se mi v 24t pojavile tezave, bolecine v krizu in spodnjem delu trebuha, zaradi preobremenitve v sluzbi, delavnilk cca 10-12h sedec v pisarni. Sem bila 10dni na bolniski, pocivala in je bilo bolje. Nato sem odsla za 4h delat in so se mi pojavile bolecine v noznici, zadnjici, stegnih (kot musklfiber od kolesa), vceraj 9.11. po 14 dnevih bolecin in vecinoma lezanja (z razliko krajsih sprehodov) sem imela koncno fizioterapijo, diagnoza mehcanje vezi v medenici. Pokazali so vajo za krepitev mišic v medenici in globoke trebusne, ki ju bom dosledno izvajala, kegleve vaje, sem delala tudi do sedaj. Ker pa sedaj ze 14 dni vecinoma lezim, grem 2x/dan na krajsi sprehod, poskusam tudi izvajati vaje pilatesa, kolikor lahko v okviru bolecin in se pred temi 14 dnevi , sem zaradi bolecin v krizu in trebuhu pocivala 10 dni, z razliko enega tedna, ko sem uspela delati 4h, bi se nekako morala spravit v formo, kljub bolecinam. Ker tega lezanja je prevec in imam obcutek, da stagniram, z narascanjem nosecnosti pa bo samo se slabse.
Udelezila se bom tudi nadzorovane vadbe za nosecnice, ki je ob cetrkih v porodnisnici, vendar bi si zelela se dodatno pomagati.

Zanima me, ce bi mi kakrsna koli terapija pri vas lahko pomagala? Ce ja bi se lahko narocila osebno pri vas?

Najlepsa hvala, lp.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena, Elsa!

Trigger point terapija se dela na mišicah in fascijah, tako da ni nič nevarna tudi v nosečnosti. Potrebno je paziti samo na intenzivnost - ker ne želimo izzvati preveč bolečine. Tako da ste lahko brez skrbi :-)
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66
Default avatar

Elsa12345

Pozdravljeni, najlepsa hvala za odgovor. Ali menite, da bi mi trigger point terapija pomagala pri mojih tezavah, mehcanja vezi v medenici? Ali je bi bila zame primerna kaksna druga terapija?
Najleps hvala.
Lp
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Trigger point terapija je namenjena odpravljanju bolečin, ki nastanejo v mišicah - navadno zaradi preobremenitev.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66