Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

bolečine v rami

Default avatar

ptr

Pozdravljeni,
imam bolečine v levi rami, ki so neodvisne od premikanja roke(rame). Ponoči spim normalno, tudi same bolečine niso nevzdržne vendar me iritirajo posebno še ker ne morem odkriti vzroka. Včeraj sem bil na pregledu na manualni medicini vendar zdravnik ni ničesar našel. Sedaj sem ugotovil, da bolečino nekako lahko povzročim tako, da premaknem vrat z zravnano glavo nazaj in potem zarotiram glavo v levo smer. Včasih čutim tudi da mi gre bolečina/mravljinci po roki navzdol do mazinca. Se vam zdi, da bi vi lahko odkrili vzrok teh težav. Hvala.
Peter
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Seveda vam brez pregleda težko kaj konkretno povem, a glede na opisano obstaja možnost, da vaše bolečine izvirajo iz vratu, morda gre za okvaro medvretenčne ploščice. Ker če vam gibi vratu sprovocirajo te težave po rami in ker vam gibi roke ne izzovejo težav, je verjetno težava iz vratu.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66