Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Bolecine na notranji strani kolena

Default avatar

Alcapone

Pozdravljeni,
30.6.2017 sem pri delu po nesreci stopil na leseno plosco ki se je zlomila in sem z desni nogo padel v luknjo, levo nogo pa sem pustil vzadaj. Nato so se pricele pojavljati bolecine na notranji strani kolena in ta stran je tudi otekla. Bolecine se pojavljajo samo takrat ko nogo gibam. Nogo lahko do konca pokrcim vendar nemorem do konca iztegniti zaradi bolecin. Naslednji dan sem odsel k zdravniku, opravil RTG kolena ki ni pokazal nobenih poskodb kosti. Po pregledu zdravnik pravi da ni noben zanesljivih znakov za poskodbo meniskusov in da so lahko poskodovane oz. nategnjene stranske medialne vezi kolena.Pravi da naj ta predel hladim in pocivam nato pa postopno razgibavam. Zanima me se vase mnenje? Bi bila potrebna uporaba longete oz. opornice? Kdaj lahko zacnem razgibavati? Koliko casa potrebujejo vezi da se zacelijo?
Hvala za vse odgovore!
L.p.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Čas celjenja vezi je odvisen od težavnosti poškodbe in od vaše starosti oziroma sposobnosti telesa za regeneracijo.

NA celičnem nivoju velja, da je prvih 5 tednov intenzivno celjenje, nato pa do 3 mesecev še reorganizacija tkiva, ki traja nekje do 1 leta.

Za hitrejše celjenje vezi izjemno pomaga terapija z ultrazvokom. Odsvetujem vam kakršnokoli opornico. Vez se mora funkcionalno obremenjevati, saj je le to stimulus za kvaliteto novih vlaken.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66
Default avatar

Alcapone

Najlepsa hvala za odgovore!
l.p.
cron