Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

bolečine v nogi

Default avatar

sabla

Pozdravljeni!
Že dolgo časa imam hude bolečine v desni nogi nekje malo nad kolenom na zadnji strani. Nogo imam velikokrat tudi mravljinčasto. Bila sem na fizeoterapiji, vendar ni bilo nič bolje. Bila sem na MR in dobila izvide. Lepo prosim za razlago:

Fizioloska lumbalna lordoza.
Strukturno je prikazani del aksialnega skeleta v mejah normale.
lntervertebralna hondroza L5 - S1. Poleg stenoze spinalnega kanala zaradi hipertroficnih degenerativnih sprememb na malih sklepih, nekoliko zadebeljenih ligamentov flav je se dorzalna malenkost bolj desnostranska paramedialna hemiacija diska, terminalna vreca v obeh ravninah zozena na manj kot pol centimetra. Bolj utesnjena je desna korenina.
NekaJ manjsih Schmorlovih hernij T9 do T11.
Malenkost izsusen medvretencni disk T10-11 je komaj kaj protrudiran brez pomembne utesnitve bliznjih struktur.
Sicer do sredine T9 stenoze spinalnega kanala, diskus hernije, utesnitve foramnov ali korenin ne vidim. Tudi prikazani del hrbtenjace s konusom je bp.

prosim še za nasvet kaj naprej
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Vaše težave glede na MRI izvirajo iz draženja živčnih korenin. To draženje povzroča okvara medvretenčne ploščice in/ali kostni izrastki.

Da se zadeva ne ponavlja in se zaustavi je najpomemebnejša pravilna pokončna drža med sedenjem in pravilno sklanjanje ter opravljanje dnevnih opravil. Od vaj so najpomembnejše vaje za globoko tebušno mišico oziroma vaje za mišice medeničnega dna.

Od terapij vam bo pomagala trigger point terapija (http://www.fizioterapija.net/blog/trigg ... a-v-krizu/) in manualna terapija (http://www.fizioterapija.net/blog/bolec ... -terapija/).
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Moderatorji

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt
Barbara Purkart