Med.Over.Net

Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Barbara Purkart

Reakcija po masazi

Default avatar

Ppk

Pozdravljeni,

V petek sem bila na masazi hrbta,ker ze dalj casa zaradi poskodbe kolena ne morem biti aktivna in me je zacel bolet ledveni in ramenski del hrbta. Masaza je bila odlicna, med njo ni bilo posebnih bolecin. Naslednji dan pa ze zjutraj bolece vse misice telesa, kot bi imela gripo...nisem mogla sploh funkcionirati, tekom dneva sem dobila se vrocino 38C, in oblezala. Zvecer sem pojedla ibuprofen, celo noc sem se potila, danes spet bolec hrbet... Drugih bolezenskih znakov nimam.Pisem vam zato, ker je to v zadnjem letu in pol ze tretjic enaka reakcija po masazi. Prvic se je zadeva kasneje razvila celo v pljucnico, pred masazo pa nisem imela prav tako nobenih znakov bolezni,razen bolec hrbet.

Ali je mozno,da moje telo tako mocno odreagira na masazo? Je kaj narobe z mojimi misicami.?Res ne verjamem vec v nakljucje,tudi moz mi je rekel,da zdaj pa ne grem vec nikoli na masazo,vendar jaz mislim,da to ni resitev...rada bi odkrila vzrok taksne reakcije.

Hvala za vase mnenje in lep pozdrav!
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena!

Priznam, da v vsej svoji praksi skoraj že 25 let, nisem imela niti nisem slišala, za tak primer. Navadno je, da se lahko po terapevtski masaži trigger point (http://www.fizioterapija.net/blog/trigg ... cni-vozli/) pojavi naslednji dan kot nekakšen muskl fiber na prizadetih mišicah in še to se pojavi samo pri prvi in morda drugi terapiji, potem pa ni več nobenih reakcij...tako da je vaša situacija zelo nenavadna. Reakcija po trigger point masaži je zato, ker se po prvi terapiji sprostijo ogromne količine mioglobina v kri, ki ga mora telo postopno odstraniti, za to pa potrebuje čas.
Pri prebiranju vašega sporočila se mi je najprej porobilo zelo preprosto vprašanje: ali vas je zeblo med masažo in ste se podhladila mogoče in zato potem zakuhala? Sama hodim redno tedensko na masažo in moj maser ve, da mora imeti za mene 26 stopinj v prostou in še dobro me mora zadekati ;-)
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66
Default avatar

Anka111

Pozdravljeni,
Pri masazi noge oz stegen se pojavi droben "pesek" ki prihaja iz kože. Imam sicer bolecine v nogah, v mišicah in tudi bolečine v kolkih. Nihče od zdravnikov in terapevtov ne zna točno povedati kaj razlog.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav. Anka
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljena, Anka!

Lahko malo več poveste o temu pesku?
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66