Med.Over.Net

Endodontija

Odgovarjajo: Igor Potočnik, dr. dent. med. dr., sc.

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

Igor Potočnik , dr. dent. med. dr., sc.

igorpotocnik

Diplomiral je 1991 na Medicinski Fakulteti – Odsek za stomatologijo v Ljubljani. 1993 je prevzel mesto asistenta na Katedri za zobne bolezni MF v Ljubljani in 2004 pridobil naziv docent. Naslov specialista iz zobnih bolezni je pridobil leta 1997 in leto kasneje še naziv magistra znanosti. Doktoriral je iz področja lokalne anestezije leta 2003. Od leta 2006 deluje v privatni praksi, kjer se ukvarja izključno z endodontskim in endodontsko-mikrokirurškim zdravljenjem zob. Redno se izobražuje pri priznanih strokovnjakih v tujini, predvsem v Švici in ZDA. V domačem strokovnem okolju redno vodi učne delavnice za zobozdravnike, ki želijo izpopolniti svoje znanje iz endodontije. Objavil je več kot 30 strokovnih prispevkov, od tega 6 v najuglednejših svetovnih strokovnih revijah. Predava na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih.

postopek endodontskega zdravljenja ?

Default avatar

nst

V koliko obiskih se zob endodontsko zdravi ?

S katerim sredstvom se opravi dezinfekcija, antibiotiki ?; kako se vpliva na potencialne viruse ? lasersko ? klorheksadine ?

Pri endodontskem zdravljenju se korenine zapolnijo,
če bi kasneje znova nastopile težave, bi postopka ne bi bilo več možno ponoviti ?
Default avatar

igorpotocnik

Spoštovani,

odgovori na Vaša vprašanja presegajo namen in zmožnosti tega foruma. Najdete jih v endodontskih učbenikih, v skrajšani in poljudni obliki pa tudi na naši spletni strani www.endo.si

Lep pozdrav,

dr. Igor Potočnik