Forum: Endodontija

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

Zdravljenje in močna bolečina

Odgovori Nova tema
Default avatar Nedelja 12 Sep 2017 18:55

Spoštovani!

Pišem vam, ker bolečina ne poneha kljub zdravljenju zoba. V nedeljo sem zaradi nevzdržne bolečine morala iti na urgentno zobozdravstveno ambulanto, kjer so mi odprli zob. Včeraj mi je moj zobozdravnik zob oz. korenine prečistil in vstavil zdravilo ter zaprl z začasno plombo. Vendar pa bolečina nikakor ne poneha, pa me zanima, kaj bi lahko bil vzrok, saj si je zobozdravnik res vzel čas (zob sem tudi slikala) in se potrudil. Ali je možno, da zob rabi le nekoliko več časa zaradi hudega vnetja? Ali je lahko problem še v katerem drugem zobu (namreč bolita me obe čeljusti)? Zaradi bolečine razmišljam, da bi šla nazaj k zobozdravniku, vendar ne vem, ali sem le neučakana.

Hvala in lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar igorpotocnik 14 Sep 2017 09:43

Spoštovana,
Žal imam za odgovor premalo podatkov, ne navajate za kateri zob gre, potreboval bi tudi rtg sliko. Bolečina je največkrat posledica okužbe, ki je instrumentiranje ni doseglo. Lahko gre za kakšen neodkrit kanal, resistentno okužbo ....
Običajno pri takem zapletu predlagamo 3D rtg sliko zoba.

Lp, Igor Potočnik

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh