Forum: Endodontija

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

Boleča dlesen ob korenini zoba

Odgovori Nova tema
Default avatar Traktorist 11 Jan 2017 19:55

Pozdravljeni!
En mesec po končanem koreninskem zdravljenju me še vedno boli okoli korenine zdravljenega zoba. Dlesen je tudi zatečena kot, da bi bilo vnetje. Ko sem bil zadnjič pri zobozdravniku, sem že imel iste težave in mi je zobozdravnik zagotovil, da se bo stanje umirilo. Po enem mesecu ne čutim izboljšanja. Ali je to običajno po takem zdravljenju in po kolikšnem času naj bi se stanje umirilo? Hvalaza odgovor. LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar igorpotocnik 13 Jan 2017 09:56

Pozdravljeni,

če je en mesec po zdravljenju stanje še vedno nespremenjeno oz. se slabša, je najbrž nekaj narobe. Možnosti sta dve: v koreninskem kanalu se še vedno nahajajo bakterije (prekratka polnitev, neodkriti kanali, če ima zob več korenin...). V tem primeru je smiselno zob ponovno zdraviti. Boleča dlesen vzdolž korenine pa je sumljiva za vzdolžno poko korenine. Poke na običajnem RTG praviloma ne vidimo. Zasto predlagam 3D RTG sliko (CB CT RTG slika), ki bo preverila obe možnosti.

LP, dr. Igor Potočnik

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh