Forum: Endodontija

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

enica

Odgovori Nova tema
Default avatar neve1234 20 Sep 2016 10:22

Pozdravljeni!
Pred tremi tedni me je petletni sin ob odrivu s tal z glavo butnil v brado. Kot se je izkazalo je desna enica brez živca, zobozdranik mi je zob odprl in "sčstil kanale"; kako se temu v praksi strokovno reče, žal ne vem. Moje vprašanje oziroma bojazen je sledeča: kaj lahko pričakujem v zvezi z zobom oz. ali je upravičena moja bojazen, da se bom morala soočiti s prevleko, ki je sicer po vsej verjetnosti še leta ne bi potrebovala glede na to, da sicer (zaenkrat) še nimam problemov z zobmi. Niti predstavljala si nisem, kaj se tekom igre lahko zgodi, kaj šele, kakšne bodo posledice.
V naprej hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar igorpotocnik 20 Sep 2016 11:29

Spoštovana,

ali bo zob potreboval krono, je odvisno od tega, koliko naravne zobne krone je bilo izgubljeno. Tudi če je bilo na zobu opravljeno koreninsko zdravljenje, to ne pomeni, da je edina možnost za restavracijo zoba krona. Manjše zalome zobne krone je mogoče nadomestiti s plombo, pri večjih pa se priporoča krona.

LP, Igor Potočnik

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar igorpotocnik 20 Sep 2016 13:53

Spoštovana,
kako dolgo boste z zobom grizla jabolka, pa ne znam napovedati.

LP, dr. Igor Potočnik

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh