Med.Over.Net

Endodontija

Odgovarjajo: Igor Potočnik, dr. dent. med. dr., sc.

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

Igor Potočnik , dr. dent. med. dr., sc.

igorpotocnik

Diplomiral je 1991 na Medicinski Fakulteti – Odsek za stomatologijo v Ljubljani. 1993 je prevzel mesto asistenta na Katedri za zobne bolezni MF v Ljubljani in 2004 pridobil naziv docent. Naslov specialista iz zobnih bolezni je pridobil leta 1997 in leto kasneje še naziv magistra znanosti. Doktoriral je iz področja lokalne anestezije leta 2003. Od leta 2006 deluje v privatni praksi, kjer se ukvarja izključno z endodontskim in endodontsko-mikrokirurškim zdravljenjem zob. Redno se izobražuje pri priznanih strokovnjakih v tujini, predvsem v Švici in ZDA. V domačem strokovnem okolju redno vodi učne delavnice za zobozdravnike, ki želijo izpopolniti svoje znanje iz endodontije. Objavil je več kot 30 strokovnih prispevkov, od tega 6 v najuglednejših svetovnih strokovnih revijah. Predava na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih.

Pravilno zdravljenje?

Default avatar

klementinay

Pozdravljeni,
zdravili so mi štirico desno zgoraj, bil( je) proces na korenini. Zdravilo so mi dali samo enkrat (mislim, da ulracal? ali nekaj podobnega, in imela sem ga samo 8 dni. Po osmih dneh mi je zobozdravnik že polnil.
Zanima me , (glede na to, da sem po dosedanjih izkušnjah imela zdravilo tudi do 3 teden oz. vsaj 10 dni in so mi ga 2 do 3x menjali) ali je to zdravljenje oz. čas ko sem imela noter zdravilo zdravila ni malo kratek.?
Proces na korenini je še viden, tudi rahlo bolečino oz. niti ne kaka huda bolečina, toliko, da vem, da zob je ,me bolj opominja, a na pritisk je dlesen nad zobom boleča.
Ali svetujete, da se ga ponovno zdravi, nimam še zalivke,( oz. bo potrebna prevleka) samo začasno, cavit.

Lepa hvala in lep pozdrav.