Med.Over.Net

Endodontija

Odgovarjajo: Igor Potočnik, dr. dent. med. dr., sc.

Je področje stomatologije, ki se ukvarja z obolenjem zobne pulpe - žilno-živčnega sistema v notranjosti zoba. Koreninsko zdravljenje in zdravljenje obolenj povzročenih z boleznimi zobne pulpe, je to edina alternativa izdrtju zoba.

Igor Potočnik , dr. dent. med. dr., sc.

igorpotocnik

Diplomiral je 1991 na Medicinski Fakulteti – Odsek za stomatologijo v Ljubljani. 1993 je prevzel mesto asistenta na Katedri za zobne bolezni MF v Ljubljani in 2004 pridobil naziv docent. Naslov specialista iz zobnih bolezni je pridobil leta 1997 in leto kasneje še naziv magistra znanosti. Doktoriral je iz področja lokalne anestezije leta 2003. Od leta 2006 deluje v privatni praksi, kjer se ukvarja izključno z endodontskim in endodontsko-mikrokirurškim zdravljenjem zob. Redno se izobražuje pri priznanih strokovnjakih v tujini, predvsem v Švici in ZDA. V domačem strokovnem okolju redno vodi učne delavnice za zobozdravnike, ki želijo izpopolniti svoje znanje iz endodontije. Objavil je več kot 30 strokovnih prispevkov, od tega 6 v najuglednejših svetovnih strokovnih revijah. Predava na domačih in mednarodnih strokovnih srečanjih.

zdravljenje zoba v nosečnosti

Default avatar

linca

Pozdravljeni,

naročena sem na zdravljenje zoba. Takrat bom v 5. mesecu nosečnosti.

Zanima me, ali je kaj narobe, če po končanem zdravljenju opravim rentgensko slikanje kasneje (po porodu) glede na to, da je rtg prepovedan v času nosečnosti. Bo zob potem ostal odprt ali ga zaprejo s kakšno začasno plombo?
Default avatar

igorpotocnik

Spoštovana,

zaključevanje zdravljenja brez RTG slike lahko predstavlja tveganje, če pride do zapleta po zdravljenju. Največ je odvisno od tega, ali gre za bolj rutinskiprimer, ali za bolj zapleteno zdravljenje, kjer je možnost zapletov večja. O tem, ali je smiselno zdravljenje zaključevati pred porodom bo najbolje odločil Vaš zobozdravnik, ki najbolje pozna potek zdravljenja.

LP, dr. Igor Potočnik