Med.Over.Net

Bolni otroci - svetovanje

Odgovarjajo: Olga J. Bahun, predsednica uprave Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

Forum za opogumljanje in svetovanje otrokom, najstnikom in staršem hudo in dolgotrajno bolnih otrok. Mesto za pogovor o težavah v vsakodnevnem življenju, odnosih, soočanju z diagnozo, zdravljenju v tujini, različnih metodah zdravljenja, zdrave prehrane, nege ...

Olga J. Bahun , predsednica uprave Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

OlgaJ.B.

VP drenaza zaradi hidrocefalusa,tbc meningitis

Default avatar

hae

Pozdravljeni,zanima me ce je moj otrok upravicen do dodatka za nego zaradi vp drenaze zaradi hidrocefalusa ,namrec Ima cevko iz glave do trebusne votline.to Bo imela do cca 15 leta ce ne se vec ..prebolela je tudi tbc meningitis
Hvala za kaksno inf.
Lp
Default avatar

OlgaJ.B.

Spoštovani,

najlepša hvala za vprašanje. Žal nam je, da se vaš otrok spopada z omenjenimi težavami. po nasvet glede vaših možnosti smo se obrnili na družinskega zdravnika dr. Janka Kersnika. Napisal nam je sledeče:

” Zaradi vstavljene valvule ji ne pripada nega. Sicer pa bi vlogo za nego moral vložiti pediater, ker nega pripada bolniku in ne tistemu, ki jo izvaja.”

Namreč, vprašali smo ga, če lahko vlogo za nego oddate sami na CSD.

Navedel je tudi, da je takšna drenaža lahko doživljenjska.

Zato vam predlagamo, da se o tej potrebi po negi vašega otroka, pogovorite s pediatrom, obenem pa tudi s specialisti, ki na Pediatrični kliniki v Ljubljani vodijo vašega otroka, saj vselej obstajajo tudi izjeme in v kolikor smatrate, da je vaš otrok potreben posebne nege, je to prava pot. Če specialisti, ki obravnavajo otroka menijo, da bi bila nega dobrodošla, potem naj vam napišejo priporočila, ta odnesite do pediatra in ta naj svoje priporočilo z mnenji specialistov po utečenem postopku odda.

Lahko pa tudi z vsemi priporočili in mnenji, tako specialistov, kot tudi pediatra, prosite za asistenco pri oddaji vloge tudi na Centru za Socialno delo v vašem kraju.

Toliko vam glede na podane podatke o zdravstvenem stanju vašega sončka lahko svetujemo. Upamo, da smo vsaj malo pomagali. Obema želimo kar se da uspešno rešitev te stiske, saj vas razumemo, da v takšni situaciji zaupate predvsem sebi in bi želela biti ob otroku, za to pa potrebujete primerno ( oz vsaj minimalno) finančno pomoč. Skozi leta našega dela smo ugotovili, da so želje in potrebe staršev malih junakov eno, možnosti in ugodnosti, ki jih nudi država, pa žal nekaj drugega. Vendar se ne predajte. V kolikor ste prepričani, da drugače ne more biti, se borite za to in bodite vztrajni. Kot rečeno, obstajajo izjeme kadar so starši vztrajni ter znajo jasno te potrebe predstaviti tistim, ki lahko pomagajo.

Vse dobro in velik objem obema.
______________________________________________

Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.