Med.Over.Net

Bolni otroci - svetovanje

Odgovarjajo: Olga J. Bahun, predsednica uprave Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

Forum za opogumljanje in svetovanje otrokom, najstnikom in staršem hudo in dolgotrajno bolnih otrok. Mesto za pogovor o težavah v vsakodnevnem življenju, odnosih, soočanju z diagnozo, zdravljenju v tujini, različnih metodah zdravljenja, zdrave prehrane, nege ...

Olga J. Bahun , predsednica uprave Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

OlgaJ.B.

6.urni skrajšan delovni čas

Default avatar

pesek

Pozdravljeni.
Hči je dobila mnenje, da ima zmerno motnjo v duševnem razvoju. Stara je 15. let. Iz tega naslova bi rada koristila 6. urni delovni čas. delam v neenakomernem razporejenem delovnem času, malo dopoldne, malo popoldne ter vikende. Delam v JS. Delo opravljam z veseljem, zato me je strah, da me bodo razporedili na drugo delovno mesto.
Zanima me ali to lahko storijo in ali mi po preteku skrajšanega delovnega časa ( ko dopolni 18. let), pripada isto delovno mesto.
Hvala za odgovr in lp
Default avatar

OlgaJ.B.

Lepo pozdravljena draga mamica,

otrok ki potrebuje posebno varstvo in nego je zagotovo tudi otrok z motnjami v duševnem razvoju. Tako pravi 8. odstavek 5.člena Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih: https://www.uradni-list.si/1/content?id=117071

Oglejte si še ta dva zakona:
1.) P R A V I L N I K
o kriterijih za uveljavljanje pravic za otroke, ki potrebujejo posebno nego in varstvo
https://www.uradni-list.si/1/content?id=39756
2.) Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred ... 92-01-0459

Glede razporeditve na drugo delovno mesto, pa kaj dosti zakonodaja ne more pomagati....dan današnji živimo v časih in sistemu, ki delodajalcem daje veliko možnosti, da organizirajo delo prilagojeno sebi. odvisno od internih pravil delodajalca. Ne vem, kje delate, kaj SJ pomeni. V kolikor pa boste mnenja, da se vam s tem, ko vas bi morebiti delodajalec prestavil na drugo delovno mesto, bi se jaz ( v kolikor obstaja), obrnila po pomoč k sindikatu.

Želim vam vse dobro, predvsem veliko veselja pri obsežnejšem druženju s hčerko in njej uspešen napredek, prepričana sem, da ga bosta z obilico truda in prizadevanj dosegli, če ne presegli.
______________________________________________

Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.
cron