Forum: Pokojninsko zavarovanje

Kakšna so dejstva o pokojninah, kako do boljše pokojnine, komu zaupati skrb za pokojnino, kako poskrbeti za dodatno pokojnino in svojo varnost ter s tem za varnost družine in druga s tem povezana področja so teme, o katerih se lahko posvetujete na tem forumu.

Izplačevanje

Odgovori Nova tema
Default avatar čisttako 8 Jan 2018 21:42

Izplačevanje privarčevanih sredstev je možno šele po 60. letu starosti? To velja za ženske in moške?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Mojca Trkman 11 Jan 2018 14:13

Pozdravljeni.

Predvidevam, da vas zanima začetek izplačevanja dodatne pokojnine iz naslova varčevanja v Prvem pokojninskem skladu (zamenjava pokojninskih bonov za zavarovalno polico do konca leta 2002). V tem primeru vaša trditev drži. Varčevalci prvega pokojninskega sklada ob dopolnjenem 60. letu starosti pridobijo pravico do izplačila privarčevanega zneska, pri čemer lahko izbirajo med različnimi možnostmi izplačil, ki so odvisna od števila točk na zavarovalni polici. To velja tako za moške kot tudi za ženske.

Če pa govoriva izplačilu privarčevanih sredstev iz pokojninskega sklada, v katerem redno varčujete za dodatno pokojnino, pravico do dodatne pokojnine pridobite ob upokojitvi (ne glede na starost ob upokojitvi).

Za več informacij nas lahko pokličete na 080 23 45 ali nam pišete na [email protected].
Lep dan vam želim,

Mojca Trkman
Modra zavarovalnica, d. d.

T: 080 2345
W: www.modra.si
E: [email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Zavarovalni zastopnik 17 Jan 2018 16:29

Pozdravljeni,

Kot strokovnjak za življenska zavarovanja vam svetujem da v tem primeru sklenite tretji steber, kjer boste lahko privarčevana sredstva dobili pred 60 letom starosti. Pri drugem stebru boste morali paziti tudi na to, da ne presežete zneska 160 eur rente ali če boste hoteli celoten znesek dvignit ven, ker boste obdavčeni z 25% odstotkov od polovice zneska. Če želite da ne boste obdavčeni in da Vam bo ostalo več je boljši tretji steber sklenit kot pa drugega.
Za kaj več sem Vam na voljo v spodnjih povezavah,

Lep dan Vam želim,

Iztok Borak
Zavarovalni zastopnik
Ceresa d.o.o.
Gsm: 041849356

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh