Forum.Over.Net

Pokojninsko zavarovanje

Odgovarjajo: Mojca Trkman, strokovna sodelavka (služba za strateško komuniciranje in razvoj zavarovanj) •

Kakšna so dejstva o pokojninah, kako do boljše pokojnine, komu zaupati skrb za pokojnino, kako poskrbeti za dodatno pokojnino in svojo varnost ter s tem za varnost družine in druga s tem povezana področja so teme, o katerih se lahko posvetujete na tem forumu.

Mojca Trkman , strokovna sodelavka (služba za strateško komuniciranje in razvoj zavarovanj)

Mojca Trkman

Imeti socialno pomoč in živeti v Bosni????

Default avatar

ceneje

reveži so je napisal/a:
ni ravno tako je napisal/a:
ni čisto tako je napisal/a:
S 300€ v Bosni nič prav fino ne živiš, preživiš že, ampak približno tako, kot pri nas s 600€.

Zakaj bi znižali pokojnino nekomu, ki ne živi v Sloveniji?
Če sem oddelala 40 let in grem živet v Indijo Koromandijo, sem si penzijo zaslužila in nihče ti tega ne bi smel nižat!
http://www.sveznan.com/bih/prosjecna-pl ... rcegovini/

Pozicije radnika u privatnom sektoru koji imaju najmanje prosječne plate su: građevinski radnik, vozač kamiona, konobar i šivač (178 evra), kuvar i advokatski pripravnik (184 evra), zavarivač (191 evro), stolar, recepcioner i novinar (194 evra).
In kako misliš da živijo? Še slabše kot pri nas z minimalcem! Tisti, ki živijo s starši, si delijo stroške i še nekako gre ali če imajo kaj zemlje, ostali so veliki reveži.
Z 200€ si v Bosni večji revež kot naši delavci s 500€.
Če bi res bilo tako hudo, ne bi bilo tega. Bi se izselili nazaj v Slovenijo.

http://volksgruppenv1.orf.at/slovenci/n ... 19153.htmlSarajevo - slika:orf
Slovenci v Bosni ustanovili svojo zvezo
Trenutno v Bosni in Hercegovini (BiH) stalno prebiva več kot 2.600 slovenskih državljanov, živi pa tam med 5.000 in 8.000 Slovencev ter njihovih potomcev. Zdaj imajo ti Slovenci lastno zvezo društev "Evropa zdaj".Organizirani so sicer v devetih slovenskih društvih, ki delujejo v Sarajevu, Banja Luki, Tuzli, Prijedorju, Zenici, Kaknju, Doboju ter Brezi in katerih redno delovanje ter posamezne posebne kulturne in druge projekte vsako leto v okviru rednega razpisa finančno podpira Urad vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. V štirih društvih poteka tudi slovenski dopolnilni pouk, katerega omogoča Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije.
Default avatar

čez Bavčarja ga ni ta hip

Kolk enih hudih besed, če si delal imaš pokojnino, ki si jo zaslužil, če sprejemaš socialno ali si na zavodu ne boš nikdar imel pokojnino tako pač je, sama foušarija slovenska, Bavčarja poglejte kolk je nakradel, da mora revež vrniti 18 milijonov, kolk ima šele na računu sigurno 50 ali več milijonov, kaj se spravljate na boge ljudi, ki komaj preživijo, a zdej če pa ima hišo in vikend mu fino gre v življenju, dejte no mir, rajši odrihajte čez tajkune kradljive.......kar slabo mi je od vaših komenatarjev
Default avatar

Casa18

Če bi bilo tako bi bilo v Sloveniji veliko američanov z ameriško denarno socialno podporo in celo nekdo iz Kuwaita bi se našel, tam je socialna podpora 5000 USD. Sigurno je kaj se tega tiče neka spletka!