Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

je to sploh možno

Default avatar

Hashimoto in profesionalni šport

Pri 13-letni hčeri so diagnosticirali Hashimoto. Trenutno je TSH še v mejah normale in je brez terapije in simptomov. Me pa zelo skrbi, kako bo v prihodnje. Intenzivno trenira, treninge ima 5-krat tedensko po skoraj 2 h. Namerava na športno gimnazijo ter tudi v srednji šoli nadaljevati s športom. Treningi bi postali še pogostejši. Občasno tudi pred poukom. Trenutno je še v 8. razredu, vpis v sredno je čez 1 leto, a ona druge izbire kot športno gimnazijo ne želi!
Glede na težave, ki se zaradi Hashimota lahko pojavijo, me skrbi, kako sploh lahko usklajuješ šport in Hashimoto. Sploh takrat, ko bo potrebno zdravljenje in seveda tudi takrat, ko se bodo začele pojavljati težave, a morda še ne bo imela zdravil.
Za svoje rezultate se zelo trudi. Skrbi me tudi, ali je možno, da bi njeno zdravstveno stanje lahko vplivalo na rezultate v športu in bi bila lahko zaradi tega manj uspešna?
Utrujenost, bolečine v mišicah, težave s telesno težo, z razbijanjem srca--- to pa ni nekaj, kar bi šlo v prid športniku?!
Kako jo usmeriti naprej? Šport je zanjo vse! In ne samo rekreativni šport!
Je sploh možen profesionalni šport ob tej bolezni?
Ali zaradi Hashimota enostavno ne bo mogla dosegati vrhunskih rezultatov in ali obstaja verjetnost, da bo dosegala nižje rezultate zaradi Hashimota?
Hvala
Sorodne vsebine:
Default avatar

innna

hashimoto je autoimuna bolezen ... če se bo prehranjevala po avtoimunem protokolu, morda zdravil ne bo nikolibpotrebovala ... https://www.thepaleomom.com/start-here/ ... -protocol/

na spletu najdete ogromno zadovoljnih uporabnikov ...
pogooglajte autoimmune protocol in leaky gut