Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

Ojla

Default avatar

tiger76

Zdravo!Zanima me glede scitnice ce na krvi res pokaze 100% da s scitnico ni nic narobe.Ker jaz sem dal pri os.zdravniku kri za pregled scitnice in mi rekel da je vse ok.Jaz pa mam tezave ki kazejo na scitnico zebe me ,potim se nenormalno,pocutim se slabotno,vcasih mam tudi mravljincaste dele telesa vcasih tko slaboten da se kar tresem.Bi bilo pametno mogoce narediti se kake podrobnejse preiskave?
Default avatar

AlenkaR

Poleg TSH je dobro imeti še fT4 in fT3 ter protitelesa, vsaj antiTPO in antiTg. Tudi UZ je koristno imeti. Najbolje je poiskati pomoč kar pri tirologu, tudi samoplačniško delajo.
Default avatar

Tina255

Pozdravljeni!
Pred letom dni se mi je pojavil nenadoma zelo povišan srčni utrip. Nato sem obiskala zdravnika-kardiloga, pregledali so mi tudi hormone ščitnice in vse je bilo vejah normale, zato so mi razložili da je za utrip najverjetneje kriv stres( izpiti na se študiju) in da naj poskrbim za zdravo prehrano ter telesno aktivnost. Mesec zatem mi je pa zdravnica na sistematskem pregledu zatipala povečano ščitnico. Zanima me ali lahko vpliva povečana ščitnica na srčni utrip čeprav so hormoni v mejah normale?

Lp, Tina