Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

minimalna izguba spomina in problem z vidom

Default avatar

primoz2000

Zdravo moja mama je v 51 letu starosti in je bila pred 16imi leti na posegu za odstranitev ščitnice. dobila je nadomestke in je vse funkcioniralo.zadnje case pa zgleda da vse bolj pesa ceprav hodi na redne preglede.danes je delala v sluzbi popoldne. zakljuci 22:00 cudno se mi je zdelo saj je prisla iz sluzbe 22:35 in ji odprem garazo in pripelje noter ampak kot da ni mogla ocenit razdalje med zidom in avtom...in je zapeljala in tablico prislonila na zid...vprasal sem jo kaj je narobe in je rekla da sploh ni mogla ocenit razdalje in ne more prebrati stavka saj se ji nekaj zacetnih crk ponavlja v desno smer kot se nebi mogla osredotocit na branje.rekla je da bi poklicala domov ampak se ni mogla spomnit stevilke ceprav jo je zmeraj vedela napamet...sicer sedaj nevem kaksen tumor mogoce v mozganih ali kaksna povezava s scitnico..? Pravi kot da ji nekaj manjka...glede ocal pa ni sla okolistu ampak je ocala kupila v trgovini kjer so jih prodajali z napisano dioptrijo na lecah tako da jih je uzela kar na "uč" .ce je kaksna bolj jasna razlaga ali vzrok za tako obnasanje bi bil zelo vesel
hvala lp.
Default avatar

AlenkaR

V teh letih lahko pride do sprememb v potrebah po ščitničnih hormonih, zato bi bilo dobro čim prej preveriti, če je treba spremeniti odmerek. Težave s koncentracijo, spominom in utrujenost, ki ima lahko podobne posledice, kot jih opisujete, so lahko tudi posledica pomanjkanja ščitničnih hormonov.
Srečno,

Alenka