Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

UKREPI PO RADIOJODU

Default avatar

TASKA1971

Pozdravljeni, prosim za pomoč in nasvete kako ravnati po zdravljenju z radiojodom. Partner bo v začetku aprila prejel to terapijo, zanimajo me praktični nasveti, kako ravnati v vsakdanjem življenju, ali je dovolj če spi v svoji sobi, čez dan pa se lahko družimo, ali moram ločeno prati njegovo perilo in jedilni pribor itd. Smo popolni začetniki, saj so mu težave s ščitnico- hipertirozo odkrili pred enim mesecem.

Hvala za vaše nasvete.
Default avatar

Meta.Jurecic

Sama sem bila na dosti močnejšem radiojodu kot hiper bolniki (po odstranitvi rakave ščitnice). Z možem sva spala normalno v zakonski postelji (nisdva pa se ravno objemsala), otrok pa sem se izogibala kot so rekli zdravniki... Najbolje je ubogati navodila (ki pa se jih jaz po 26 letih pravzaprav ne spomnim več.)
Kaj več ti lahko povedo v FB skupini Ščitnica-rak ščitnice (tam smo bili vsi na jodu) ali Hormonček, kjer so tudi taki z Bazedovko... :)
Meta Jurečič

Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice
www.metuljcica.si


Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Default avatar

TASKA1971

Hvala za odgovor in pomoč, vse dobro vam želim.