Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

hormoni ščitnice

Default avatar

natasa_gale

Spoštovani!
Na Vas se obračam z prošnjo, da pomagate. Imam dva otroka, stara 20 let. Hči ima zadnje čase znake, kot so:
vrtoglavice, zelo veliko spi, povečan apetit, hujšanje, neredna menstruacija, ki je sedaj zaostala celo za en teden, včasih pa jo ima na 18 dni,srce ji razbija. Nekaj časa ima težave z prebavo, bolečinami v trebuhu in slabostjo. Zato sem jo poslala k zdravniku in je dala na pregled kri. Izvid smo dobili danes. S-TSH : H 4,40 (0,36-3,74 ; S-T3 prosti: 4,35 (3,4-6,1; S - T4 prosti: 12,73 (9,8-18,8).
Glede na to, da imam sama težave z ščitnico že od rojstva in sicer zmanjšano delovanje ščitnice in sem imela v dveh letih kar trikrat težave, kot sem jih opisala pri hčeri, me je strah. Namreč, tudi pri meni je bil TSH povišan, T3 in T4 pa sta bila v mejah normale, pa so me poslali k tirologu. in so mi regulirali dozo eutiroxa.
Ali je ta vrednost pri hčeri zaskrbljujoča, in kaj sledi? Naj napišem še to, da so ji decembra odstranili papilom v grlu, ki pa ni bil na ščitnici. Ima to kakšno povezavo? Izvid biopsije je bil v redu.
Resnično prosim za odgovor.
Zelo bi Vam bila hvaležna
Lepo Vas pozdravljam.
Default avatar

Meta.Jurecic

Na vašem mestu bi vsekakor vztrajala pri pregledu pri specialistu tirologu. Magari samoplačniško, če ne drugače.
Meta Jurečič

Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice
www.metuljcica.si


Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.