Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

Radiojod in zanositev

Default avatar

Marjetka123

Pozdravljeni,

stara sem 21 let in pred kratkim sem ze tretjic zbolela za bazedovko, zato me najverjetneje me caka terapija z radiojodom. Cez nekaj let bi seveda nacrtoval druzino, zato me zanimajo vse izkusnje in znanja glede tezav z zanositvijo pri boleznih s scitnico. Ali ima radiojod oz posledicna hipotiroza kakrsenkoli vpliv na tezave z zanositvijo? Sem namrec v dilemi, ali pocakati z radiojodom dokler si ne ustvarim druzine, ali je bolje to urediti prej? Najlepsa hvala za vse vase odgovore!
Default avatar

Meta.Jurecic

Za zanositev morajo biti hormoni urejeni Tudi preveliko delovanje scitnice ni dobro za nosecnost. Radiojod ponavadi (ni pa nujno) unici scitnico do te mere, da je treba nadomescati hormone s tabletami. Zanositev ni problem, ko so hormoni urejeni.
Zagotovo vec odgovorov in izkusenj bos izvedela na FB v skupini Hormoncek.
Meta Jurečič

Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice
www.metuljcica.si


Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.