Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

Onkološki inštitut ukinil tablete LEVAXIN

Default avatar

Nataša Šoštarič

Od onkologa sem imela nalog za tablete LEVAXIN, ki sem jih ves čas od operacije raka na ščitnici, dvigovala v lekarni Inštituta. Pa pridem 15. januarja letos v lekarno, kjer mi lekarnarica z nesramnim in arogantnim glasom pove,da teh tablet na Inštitutu nimajo več. Začnite jemati nekaj drugega, je še dodala.
Zgrožena sem, ker so mi, nam, ukinili tablete, od katerioh je odvisno moje, naše življenje, zgrožena sem, ker me, nas o tem, da tablet več ne bo ni nihče obvestil.
Po Euthyroxu sem namreč pol leta bruhala, zato se je onkolog odločil za tablete Levaxin. Levaxin je moč dobiti v lekarnah v državah Beneluxa, zato sedaj iščem nekoga, ki bi mi jih lahko tam kupil.
Če mi lahko kdo od vas pomaga, prosim. Moj e naslov je: [email protected]. Hvala
Default avatar

PSPetra

Pozdravljena.

Preverite ali so tablete res dobavljive v državah Beneluxa. Ker sama se prišla do informacije, da so tablete dobavljive samo še v Skandinavskih države. Tudi sama namreč jemljem Levaxin tablete in sem si jih januarja zagotovila preko znanke, ki živi na Švedskem.
Default avatar

ddt

Tudi sam sem jemala Levaxin tablete in to 22 let. Prejšnji teden pa sem dobila Euthyrox. Strah me je prihodnosti, zato bi bila zelo hvaležna za kakršnokoli informacije, kje se lahko dobi Levaxin in kakšni so postopki.
V upanju, da mi bo življenje kakovostno.
Default avatar

Meta.Jurecic

Tudi jaz sem po 25 Levaxina letih sedaj na Evtiroxu. Sedaj en mesec. Moram reci, da zaenkrat nimam nobenih tezav.
Meta Jurečič

Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice
www.metuljcica.si


Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Default avatar

Nataša šoštarič

Petra, ali je kakšna možnost, da vaši znanci tudi meni pošljejo Levaxin ?, dokler ne bom sama našla veze. Od 1. marca jemljem Eutirox , vendar po teh tabletah vsaki dan, nekajkrat na dan, bruham.
Moj mail je, [email protected], 031 715 884. Prosim, Petra, odgovorite mi.

Nataša
Default avatar

thyrex

Preden obrnete okoli cel svet poskusite še za naslednjim: Thyrex, Tirosint, ali kombinacijo Combithyrex, Novothyral, Ibsa - vse to je na voljo v Avstriji ali Italiji.
Default avatar

Nataša šoštarič

Od 27. julija 2016 je v lekarni Onkološkega inštituta v Lj. ponovno na voljo zdravilo LEVAXIN, kar mi je sporočila vodja lekarne gospa Monika SONC. iNTERVENTNI UVOZ JE ISPEL.
Default avatar

ddt

Zanima me, ali je Levaxin v OI lekarnah prišel samo za določene, ali jih lahko dobimo tudi ostali. Moje življenje je postalo nevzdržno, pri zamenjavi Levaxina imam en kup težav. Za informacije sem vam hvaležna.