Med.Over.Net

Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica

Imate težave, ki bi lahko pomenile ščitnično obolenje? Se zdravite zaradi motenj v delovanju ščitnice ali se soočate z diagnozo rak ščitnice? Bi želeli svoje izkušnje izmenjati z drugimi tovrstnimi bolniki, potrebujete spodbudno besedo in pogovor o bolezni? Svoje izkušnje z vami delijo člani društva Metuljčica.

Spočetje otroka po radiojodu (pri moškem)

Default avatar

neveden

Pozdravljeni.

Pred 2 mesecema so mi popolnoma odstranili ščitnico po diagnozi papilarni karcinom.
Pravkar sem bil na radioaktivnem jodu na Onkološkem v LJ in zanimajo me določene stvari (konkretno) glede spočetja otroka po tem postopku. Ali ima kdo izkušnje z tem ali mogoče ve kakšen odgovor na moje vprašanje?

Star sem 39 let, prav tako partnerka. Otroka že imava, a želiva si še enega. A stvar je v tem, da so ženi rekli, da se ji vztrajno znižuje nek določen nivo hormona, kateri določa plodnost oz. pomeni to, kako dolgo bo ženska še sploh plodna....torej, "loteva" se jo predzgodnja menopavza.
Ker sem sam dal ravno skozi postopek z jodom, imava trenutno veliko težavo, ker ne veva točno, kako naj to izpeljeva, časovno seveda...saj so njej rekli, da predvidevajo, da bi naj bila plodna še cca. 1 leto (lahko tudi manj), jaz pa glede na postopek verjetno tudi ne smem spočeti otroka vsaj 1 leto. Ali?

Ima kdo kaj več informacij o tej temi oz. pozna podobno zgodbo? HVALA!!

LP!
Default avatar

Ben Bostrom

Pozdravljen.
Sicer nimam odstranjene ščitnice(kirurško).
Poseg z radioaktivnim jodom sem imel 2004 pri 32 letih.Po posvetu z zdravnikom je bilo njegovo mnenje da naj res nekaj časa ne delujem na tem področju.
Potem pa seveda je čas prinesel svoje,seveda ni šlo vse kot da na gumb pritisneš in tako sem 2007 postal očka.Nato pa je življenje nekako hotelo da ker pri prvem otroku ni prišel na svet s pritiskom na gumb,je zato drugi pa prišel ravno takrat kot sva se odločila zanj.
Menim,da glede na datum kdaj si imel poseg da lahko veselo delaš na naraščaju.