Med.Over.Net

Za ženske v stiski

vseeno mi je vse

Default avatar

v megli

ne vem več naprej. brezupno se mi zdi.čakanje na vrhovno sodno odločitev, če se moramo izseliti ali ne zaradi pretajane goljufije prodajalcev. postopek se vleče 1 leto, 1, smo izgubili.
smo na koncu z financami, voljo, idejami. sem noseča 5m s 5. otrokom, dohodke imamo 900€ mesečno, s tem nekako probamo plačati položnice, avto, bencin do šole (javni prevoz je predaleč), hrano, seno za konje. zraven skrbimo za hudo bolno mmo oz taščo, ki so jo zdravniki zapustili.
bojim se zime in ogravanja, plin še nismo plačali, ker ne moremo, plinsko peč treba opraviti, velikokrat ne deluje.
zaposlitve ne najdemo, dsp ne dobimo, ker imamo firmo, ki je blokirano in ne moremo zaprt, mož delček hiše, ki je je more prodat, ker brat s družino živi v njej in je pod izvršbo...
opravil na kmetiji je veliko, a jaz cele dneve samo ležim, mož dela vse. ne morem niti čez obleke it, pogldat, kaj še manjka otrokom za zimo....vseeno mi je nekako.
ne vem vidim in morem več naprej.
Sorodne vsebine:
Default avatar

MDŠkofljica

Spoštovana gospa!

Žal mi je, da ste se znašli v tej res težki situaciji, ko vas navdaja občutek brezizhodnosti in posledično tudi brezvolje. V takšnih trenutkih si je za začetek najboljše zadati le to, da boš tisti dan poskrbel za potrebe otrok, da bodo imeli pripravljene primerne obroke hrane ter čista oblačila, da bodo umiti in pravočasno v šoli ter podobne dnevne obveznosti.

Vaša finančna in premoženjska situacija, kot jo opisujete, ni enostavna. Predlagam, da se o njenem razreševanju pogovorite z pravnimi strokovnjaki, ki jih najdete tukaj: http://zavod.over.net/brezplacni-pravni-nasveti-mon/, drugače pa imajo tudi forum: http://med.over.net/forum5/list.php?286. Za pravno in mogoče še kakšno drugačno pomoč se lahko obrnete tudi na Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje: http://www.zpmmoste.net/ (glejte zavihek: Projekti -> Humanitarni programi).

Glede na to, da imate veliko družino, bi se morda obrnili še na Anin sklad: http://anin-sklad.rkc.si/index.php.

Kaj pa za nego mame oz. tašče dobivate Dodatek?

In glede podjetja, ali ste prepričani, da ga ne morete zapreti? Mogoče bi o tem vprašali na kateremu od forumov za to področje: http://med.over.net/forum5/list.php?154 ali http://forum.mladipodjetnik.si/mp/.

Mislim pa, da bi bilo dobro, če bi si poiskali tudi zdravstveno pomoč, da bi lažje prebrodili vašo duševno stisko, ki je posledica zunanjih okoliščin.

Obrnite se na omenjene naslove, pišite, kličite, da se začne odmotavati ta vaš klobčič, v katerega ste se zapletli. Pa srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.
Zavod Pelikan - Karitas
Materinski dom
01/366 77 21
[email protected]
Default avatar

v megli

hvala za odgovore,
smo že na velikih naslovih poiskali pomoč, a ni nič novega, razen predlog osebnega stečaja. A kam potem? nimamo kam it niti s čim, pa še nekaj 100.000 € bi izgubili oz podarili s tem lastnikoma.

na papirjih smo prebogati, zato nam nobena pomoč ne pripada.
ptavno pomoč imamo, zaenkrat naj samo čakamo.
dodatek za nego ne pripada, ker lahko še sama je (sicer komaj), hodi /nekaj korakov in z berglami) gre na stranišče in se oblači, čeprav traja eno uro.
podjetje ne moremo zapreti, ker ima kredit.
antidepresive zaradi nosečnosti ne smem jemati.
zmanjkuje mi moč celo zase skrbeti, zelo, zelo hitro se utrudim. za otroke vzorno skrbi mož.
nimam več moči iti naprej
Default avatar

MDŠkofljica

Spoštovana!

Lahko pa ste srečni in hvaležni, da imate takšnega moža, tudi to je veliko vredno.

Nisem z zdravstvene stroke in tudi sama bi gotovo imela pomisleke, če bi bila na vašem mestu, glede antidepresivov, a sem se pa srečala tudi s primeri žensk, ki so lahko jemale določena zdravila proti depresiji tudi v nosečnosti.

Ste se mogoče glede možnih stanovanjskih rešitev že kaj povezali z Občino, če vam grozi deložacija?

Poskušajte se ne preveč obremenjevati, kajti na cesti noseča in z otroki gotovo ne boste pristali, toliko socialna država pa še smo. Preživeli boste in to je najbolj pomembno.

Bodite močni!

Jana Metelko, dipl.soc.del.
Zavod Pelikan - Karitas
Materinski dom
01/366 77 21
[email protected]